Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Стоян Алексиев с най-голям шанс за кмет на „Северен“

Видяна: 11834 пъти

Безпокойствата, свързани със зелената система, парковете и междублоковите пространства, чистотата и екологията са сред основните проблеми за жителите на пловдивския район „Северен“. Това сочи проучване на нагласите, извършено от изследователска асоциация „Неохрон“.
Изследването е проведено между 7 и 12 октомври сред 380 пълнолетни жители на района, като финансирането е от собствената програма на агенцията. Извадката е представителна, а анкетирането е извършено по домовете на хората чрез интервюта „очи в очи“.
32 процента посочват необходимостта от нови паркове като основен проблем за района. Следват презастрояването на зелени площи и неуредиците с паркирането с по 23 процента и сметището до КАТ (21 %). На второ място са инфраструкрурните проблеми.
Престъпността в "Северен" е сред водещите проблеми за района за 13 % от анкетираните. Забелязват се отчетливи различия от становищата на жителите на други райони в града.
На въпроса „Доволни ли сте от развитието на район "Северен" през последните 4 години“ категоричните положителни отговори са 19 %. 44 на сто посочват „Донякъде“, а 36 процента отговарят отрицателно и смятат, че районът е изоставен и има много проблеми.
42 процента от анкетираните заявяват, че няма да гласуват за районен кмет, а 24 на сто още не са решили дали и за кого. 10-процентна подкрепа получава кандидатът на ГЕРБ Стоян Алексиев, а след него с 6 процента е Асен Костов от "Демократична България".бнр

Публикувана на
15 Октомври 2019 година