Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Евреин опитал да измами Анелия

Видяна: 24827 пъти

Евреинът Илан Цоря е опитал да измами чалга певицата Анелия с 20 000 евро, научи HotArena. Тя получила обаждане от мъж от непознат номер, който се представил за служител на инвестиционна компания. Мъжът и развивал версия, че ако реши да инвестира в акции 20 000 евро, само за месец сумата и ще се удвои.
Противно на всеобщото мнение, че чалга певиците не блестят с ум, Анелия не се е вързала на опита да я преметнат. Но близо 10 000 българи попаднаха капана на измамниците. Илан Цоря е сочен като краля в рай за измамите с бинарни опции. Това са така наречените сделки с акции. Евреинът проправи пътя на крими бизнеса още през 2005-2006 г. в Израел, като създава първата платформа под търговското име Традо.
Първоначално софтуерът се ползва от негови брандове в Израел и се оперира от тамошни кол центрове. В последствие дейността се прехвърля в Кипър. Започва надлъгване и игра на котка и мишка с финансовите регулатори в страните от ЕС.
През 2012 г. измамникът идва в България и въвежда своето ноу-хау. Цоря – спряган като Краля на бинарните опции, превръща България в рай за процъфтяване на криминалния бизнес. Условията, които предоставя нашата страна са перфектни – слаби и разсеяни регулатори, либерални банки, беззъбо финансово разузнаване, умни и образовани младежи с по няколко чужди езика, които срещу скромно за стандарта на Европа заплащане работят в кол центровете, но без да се замислят какво всъщност вършат там. И най-важното - достатъчно наивни байганьовци, които мечтаят бързо забогатяване.

Публикувана на
14 Октомври 2019 година