Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Георги Стаменов посрещна международен мотопоход

Видяна: 7686 пъти

Кандидатът за кмет на район „Централен“ Георги Стаменов поздрави участниците в мото похода на клубовете на Зонта в България и Румъния. Маратонът в чест на 100-годишнината на Зонта интернешънъл, най-влиятелната международна неправителствена организация за по-добър живот на жените и момичета в свят без насилие, пристигна на площад „Съединение“ в неделя в 17,30 часа.
„Приветствам ви в един от най-старите живи градове на Европа и Европейска столица на културата през 2019 г. Знам, че в този динамичен и все още мъжки свят не винаги е лесно да отстоявате каузата, която се бори за свободния избор и равноправието на жените“, обърна се той към участниците. „Уверен съм в успеха на благородната ви мисия и съм готов да подкрепя всички ваши инициативи, които ще помогнат за осъществяване на целите, които сте си поставили“, каза им още кандидатът за кмет на район „Централен“.
Мото походът пренася знаме, което се предава от президент на президент, заедно със специално послание към следващите поколенията. Маратонът обхваща градовете в България и Румъния, в които има клубове на Зонта. Стартира в София на 13 октомври и финишира във Велико Търново на 17 октомври. Знамето и посланието ще бъдат предадени за съхранение в Националния исторически музей.

Публикувана на
14 Октомври 2019 година