Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Гилотината на лорд Минчев

Видяна: 18300 пъти

Предлагаме ви новите коментари на лорд Евгени Минчев за в. „Телеграф“ в седмичната му рубрика „ТелеГАФ“.
В косите на Данчето бързат делфините

И Данчето Христова изпраща лятото по своя очарователен начин-с паница супа /възможно ли е да е ашуре/, заела една четвърт от фигурата и. Като съзерцавам обеците, допускам, че може би паницата е сейф за дневното им съхранение и ако партито, на което звездата е поканена има задължаващ дрес код, то Христова може веднага да реагира с друг сет обеци, а както виждате ръцете и са покрити с гривни и пръстени, част от които може да са на същия хал в гледжосаната купа. Господи, колко съм глупав/а/, както биха казали в Ало, ало, та аз чак сега забелязах роклята, скрита зад огромната съдина. Върху свещено бяло изпъкват цветове и фигури, приличащи на чернова от общ проект между Хуан Миро, Пикасо и Шагал. Защо презрамките са така скучни, не би ли могло всяка от тях да е в различни цветове, но защо да влизам в дребнави предположения и препоръки… От огромна бяла чанта се подава огромна червена жилетка…Или пък е съоръжение за лов на пеперуди… А през косите на Данчето, сякаш бързат делфините, заедно бързат нататък. Лунният път не е кратък, не е кратък.
Един фризьор ли прави Лулчева и Колева?
Ето така се изпраща седмицата и лятото- с една широка усмивка и дрехи като тапети. Стефания Колева трепти от багри и шарки, обединили в едно знамената на всяка нежна култура по света. Розовото изпъква на фона на бялото лице а червилото така се е нагодило към блузата, че като хамелеон, нищо чудно да вземе някои кметски избори. Прическите на двете актриси са почти по калъп, вероятно си поделят един фризьор, който пък поделя времето за грижите по едната глава с двете. Силвия Лулчева изглежда е заимствала червилото на колежката си, или поне пазаруват в един и същи мол. От малкото, което се вижда при актрисата, тук властва сребристото, прозрачното и призрачното. Есента дава нови възможности на двете дами да облекат по един бежев шлифер и да крачат свободно през октомври. По една шапка ще ги спаси от утежнението на русото, което според слънцестоенето изглежда жълто, а при запотени очила- никакво.

Любен Дилов-син в балтона на Швейк
Той ни е един- Любен Дилов- син. Но модното положение при този любимец днес е направо нетърпимо. Не стига, че някъде изчезна синята му брада ами и шапки започна да носи, Скорпионът му със Скорпион! Как намирате този обемист балтон или шлифер, само Швейк какъвто би могъл да носи . Аз лично не го намирам, даже не го търся. Цветът е такъв един особен, като забравен ЗИЛ на общински паркинг. Нещо като горчица, смесена с хумус и после с добавено пюре от мушмули. Шапката, с подобен цвят но с различна консистенция, образува ореол върху интелектуалната глава и придава на Дилов една отвеяност, която мога да оприлича с оставена на вятъра салфетка от коледно парти. Дънките, дънките! Те са като вкочанен водопад, отдаден на поражението си. Чорапите- меланж от плодова салата, откачено довършват започнатото по-горе, в което намерих много смях, фантастика и все едно прочетох наведнъж Братя Стругацки и Величка Настрадинова.

Публикувана на
13 Октомври 2019 година