Новина от категория България
Архив на публикациите

Как се шири в Брюксел Елена Йончева

Видяна: 26718 пъти

Евродепутатката Елена Йончева отсега пренебрегвала работните си ангажименти за сметка на личните. Миналата седмица ексжурналистката пропуснала важно гласуване в Европарламента, защото била на шопинг за пердета, доверяват нейни колеги.
Битовата треска продължава да я владее от средата на лятото, когато всъщност тя замина за белгийската столица. Вместо в първите си дни на новата длъжност социалистката да се стреми да опознае атмосферата и да завърже контакти, тя се юрнала на обиколка по магазините, разкриха тогава източници от Брюксел. И сега ремонтните дейности и обзавеждането по новото жилище продължавали.
Протежето на Корнелия Нинова ползваше услугите на скъп брокер, за да открие най-подходящия апартамент за себе си. Тя имала десетки претенции. Искала агентът на недвижими имоти да ѝ намери дом в идеалния център, който да бъде с луксозно и модерно обзавеждане, да се намира близо до европейските институции, но в същото време да е на тиха уличка. Едно от основните изисквания било жилището да е голямо, за да може да посреща близките си и семейството си, които по време на мандата ѝ често ще ѝ ходят на гости. Според отлично запознати евродепутатката държала да има три спални, една за нея, една за сина ѝ, а другата за майка ѝ или за гости, които да я посещават.
Разполагала и с разкошна тераса, с каквито изпъкват и луксозните ѝ жилища в България. Мебелите, които трябвало да бъдат вкарани в брюкселския ѝ апартамент допълнително, тя поръчала по каталог, защото не можела да се задоволи с каквото и да било обзавеждане. Друго важно за нея било да е близо до своя приятел Иво Христов, с когото успяха да влязат в Европарламента. Двамата нямали нищо против да са съседи и да си гостуват, за да коментират горещите политически теми.
Припомняме, че заплатата на един евродепутат надхвърля 12 хиляди евро, отделно получават солидна сума за квартири, здравно осигуряване, социално осигуряване, командировъчни, пари за сътрудници. ретро

Публикувана на
12 Октомври 2019 година