Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Пътнически самолет кацна аварийно край „Камела“ в Кючука

Видяна: 29080 пъти

Самолет за малко да разбуди живеещите в района на „Камела“ в Кючук Париж. Вместо да кацне на летище „Пловдив“, той се спуснал в междублоковото пространство. Това твърди военният от запаса Пейо Търчилъжев, който още не бил заспал в 2 през нощта, когато станал инцидентът.
Динко ПЕТКОВ

„Моментално изскочих навън с кофа вода, притеснен, че самолета може да се подпали. От кабината на пилота се показа някакъв човек, провикна се „Сори!“. Изчака пасажерите да слязат набързо по спусната въжена стълба. И пак излетя. Всичко стана за минута-две. Съседите даже не усетиха, на сутринта ме гледаха все едно, че виждат някой изкукал, като още държах пълната кофа с вода и ги питах: „Абе, видяхте ли как един самолет кацна пред блока тази нощ?“, разказва бай Търчилъжев пред репортер на Пловдивмедия.
Сериозни поразии нямало, освен това, че бил прекъснат кабела, който о.з. военния специално си прекарал чак от Бургас, за да хваща по-ясно тв СКАТ.
„Аз, жена ми и бабата сме най-запалените фенове на Славчо в Кючука. Мрем за него. Вкъщи всичките стени са облепени с портретите от досегашните му явявяния на избори. Даже на иконата сме сменили образа на Христос със славчовия. Мъкне си кръста човека, виж вече на колко избори не успява, но драпа по Голготата си, не се отказва. Кандило за успех на изборите сме му запалили. Смятам да съдя шефовете на летище „Пловдив“ за морални вреди. Като ми прекъснаха тв кабела, вече няма да можем да гледаме документалните филми за Славчо. Кръстим се, видим ли го на екрана. Тъкмо тази вечер очаквахме да го дават как е в една комитска чета, като тази в телевизионата реклама за македонските наденици. Той нали е завършил военно училище, взели са го в ролята на закапече. Знаменосец му е изпълняващият в момента длъжността кмет на район „Южен“ Димчо Петров. Него абсолютно несправедливо го смятат за най-големия нагаждач, защото още бил вчерашен, а се уредил на избираемо място в листата на НФСБ и ВМРО за общински съветници, преварвайки старите воеводи.“, ядосваше се той.
Според непотвърдена официално информация и друг път са се случвали подобни кацания на самолети. Причината това да става е, че на пловдивското летище в момента приемат самолети от дъжд на вятър. Служителите през това време са принудени да убиват работното си време в чоплене на семки. В дългия промеждутък, който се получава между излитането и кацането на самолетите, обаче, пистата хваща дебела...паяжина. Тя стряска пилотите, че могат да се оплетат в нея и да стане белята. Затова често предпочитат други места за приземяванията. За са реши този проблем, предполага се, ръководството на летище „Пловдив“ ще обяви обществена поръчка за фирми, които да поемат грижата да обърсват паяжините, за да не стават повече такива случаи като в междублоковото пространство край „Камела“.

Публикувана на
10 Октомври 2019 година