Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Болница на лекар милионер лекува здрави хора

Видяна: 24278 пъти

Прокуратурата разследва злоупотреби в пещерската болница „Проф. Димитър Ранев”, собственост на лекаря милионер Михаил Тиков. Сигналът за проверката е подаден от Мая Манолова още като национален омбудсман.
Управител на лечебното заведение е бившият д-р Стоил Апостолов, който през 2017 г. бе зам.-министър на здравеопазването само за 24 часа. Оставката му бе поискана лично от премиера Бойко Борисов заради скандал с негово участие. Д-р Стоилов се води хем управител на МБАЛ „Димитър Ранев”, хем на „Бургасмед”, пак собственост на д-р Тиков. Как обаче смогва да бъде на две места едновременно е трудно да се каже. Може би му помага роднинската връзка с неговия работодател.
Персоналът на болницата е малоброен, разказват здравни работници. Може би това е причината д-р Тиков до неотдавна да се е водил завеждащ отделение. Д-р Георги Гуглев, който е 80-годишен, официално работи в лечебното заведение, но негови колеги обясниха, че изобщо не са го виждали.
Що се отнася до Отделението по анестезиология и интензивно лечение към Ортопедията, то реално не съществува. Води се само на документи. На хартия е записано, че има 4 легла, а на практика само 2, които не се използват.
Повечето пациенти на частната болница са здрави хора, научи Lupa.bg. Често се използват имената на роднини на работещите в лечебното заведение, за да се вземат пари от клинични пътеки. „Случвало ни се е да приемаме пациент с лека травма на ръка и да усвоим клинична пътека за пластика на сухожилие, която е над 1000 лева”, разкриха здравни работници
Министър Кирил Ананиев е запознат с далаверите, които се правят в МБАЛ „Димитър Ранев”, но си мълчи. лупабг

Публикувана на
09 Октомври 2019 година