Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Недопушена пура на Чърчъл отива на търг

Видяна: 13420 пъти

Пура, останала недопушена от бившия британски премиер Уинстън Чърчъл в лондонския киносалон "Колизеум" на 30 януари 1953 г., ще бъде предложена за продажба за 6000 британски лири на търг в графство Дарбишър, предаде ТАСС като цитира британски медии.
По данни на тръжната къща, недопушената пура вдигнала от земята разпоредителката Вайълет Кинг, която помогнала на политика и съпругата му да заемат места в киносалона, за да гледат филма "Call Me Madam".
Кинг помолила свой роднина, който притежавал фирма за производство на неонатални инкубатори, да й помогне да да съхрани реликвата във висококачествена пластмаса. Вайълет била толкова развълнувана, че написала писмо до резиденцията на премиера "Даунинг стрийт" 10 с молба да й бъде разрешено да сподели впечатляващата история със свои приятели.
Няколко седмици по-късно получила отговор от личния секретар на Чърчил. В посланието се казва, че премиерът не възразява тя да разкаже на приятелите си, че намерената от неяпура принадлежи именно на него.
Посланието, недопушената пура и изрезка от вестник, в която се отбелязва, че когато видяла премиера, публиката станала на крака и аплодирала, ще бъдат изложени на търг по-късно тази година.дарик

Публикувана на
09 Октомври 2019 година