Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Биг Брадър в общината за пловдивчани

Видяна: 14762 пъти

Забранителни наредби на общината трябва да бъдат коригирани, заяви пред „Пловдив медия“ кандидатът за кмет от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ адвокат Георги Колев.
Катя КАЗАКОВА

„Например – вие кандидатствате да закупите общинската жилище, в което живеете от 30 години. Минавате цялата процедура, идва оценител, вижда апартамента и казва – той струва 10 хиляди лева. Отивате на сесия на Местния парламент и там общинският съветник Иванчо става и казва: „Аз предлагам това жилище да струва 300 хиляди лева.“. Общинският съвет, притеснен, че сега някой ако каже, че ще го продадат евтино, сигурно нещо не им е чиста работата, гласува сумата 300 хиляди лева и заминава. Заради Иванчо. Не искам практиката цените на общинските имоти при наеми, търгове и продажби да бъдат безогледно коригирани по време на общинска сесия, без никакви мотиви. Много са наредбите, които искам да коригираме. Премахване на незаконни постройки, премахване на опасни и рушащи се сгради, сигурността на община Пловдив, подготвяме пакет от мерки, които касаят сигурността на децата и учениците. Няма как дилърите да са по оградите на общината. Искаме специално да отделим време на дигитализацията на общината. До една седмица ще представим един продукт, който е работен по начина , по който се работи в Западна Европа. Става въпрос за онлайн референдумите в Пловдив. За разлика от колегите кандидат-кметове, които говорят общи приказки – ние показваме готов софтуерен продукт, който е разработен така, че всеки пловдивчанин да може да вижда всички сесии на Общинския съвет, всички заседания на комисиите, всички обществени поръчки, разбира се без да се разкриват лични данни, всички явни търгове. Влизате и гледате директно онлайн в реално време всичко това. При явен търг, може да проследите дали аз, Иван или Драган ще спечели търга. Иван вдигне ръка и каже -1000 лева, вие виждате – да той печели. Тук корупция няма, човекът дава най-много пари. Какъв е проблемът тази част да се изсветли!? На кого не му е удобно това? На мен ми е О кей. Аз не съм играл на нито един общински търг. Нито съм купил общински имот, не съм наел общински имот.
Ние ще извадим този софтуерен продукт, готов, работещ и ще го пуснем за тест на хората в рамките на кампанията. Това не е бъдещо някакво обещание.“

Публикувана на
09 Октомври 2019 година