Новина от категория България
Архив на публикациите

Слави учреди партията си за 15 минути и не обели дума

Видяна: 23668 пъти

Слави Трифонов учреди партия при медийно затъмнение. За около 15 минути приключи учредителното заседание на партията на Дългия в столичната зала "Rainbow Plaza". Журналисти не бяха допуснати в залата и дори в самата сграда. Делегатите бяха накарани да оставят мобилните си телефони в клетки за съхранение.
На излизане от сградата почти никой от тях не пожела разговаря с журналисти. От откъслечните им думи се разбра, че Трифонов е председател на партията с предполагаемо име Няма такава държава.
"Досега вие мълчахте, сега ние ще мълчим", каза един от излизащите. По думите на делегат, който пожела да остане анонимен, Слави е говорил 3-4 минути. Казал, че не е доволен, че референдумът му за изборни промени е отхвърлен. Именно това го мотивирало да създаде партия и да влезе в политиката. За заместник председатели и управително тяло на партията са избрани сценаристи. Делегатите и активистите са избрани, след като са писали до шоуто.
Скоро ще бъде публикуван списъкът с ръководството и общинските координатори на политическата партия. Всеки, който желае да се присъедини към формацията, ще може да се свърже с тях. На учредителното събрание присъства и спортният журналист Крум Савов. Други популярни лица не са забелязани.
Пред залата имаше и привърженици на Слави, които не бяха поканени за учредяването. Един от тях е бившият военен Веселин Веселинов, станал популярен от участието си в реалити предаването "Фермата". Той събрал около двайсетина подписа за учредяването. "Има някаква логика да се прави подбор, за да няма провокатори", каза Веселинов. блиц

Публикувана на
05 Октомври 2019 година