Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Проговори жертва на кардиолога с 57 бона заплата

Видяна: 26047 пъти

Имах високо кръвно и реших да потърся кардиолог. Попаднах на д-р Петър Лазов, който веднага ме попита дали имам болки в гърдите. Поиска да ми направи коронарография, аз му отговорих, че вече имам такава и съм в прекрасно състояние. Това заяви възрастен мъж - жертва на кардиолога, поставял стентове на здрави пациенти.
"На следващия ден се опита да ми сложи стент без да знам, докато уж ми прави коронарография. Виждах на екрана как кръвоносните ми съдове се пълнят. Плачех, не знаех какво да правя. Каза ми, отиваш да ти слагат байпас в София. Оплаках се на дъщеря ми, а стентът ми беше сложен неправилно и се движеше свободно из кравъвоносния ми съд. През това време аз не знаех, че имам стент в тялото. Не съм давал разрешение", разкри възрастният мъж пред камерите на Нова телевизия.
"В болница в София ми наместиха стента, а лекари ми казаха, че не съм имал нужда от такъв, защото съм бил здрав. Самите лекари се възмутиха от това действие. Сложеният ми стент е индийски", допълни той .
"Според лекар в столицата, животът ми е бил на косъм при транспортирането от Пазарджик до София, тъй като стента е бил свободен из съдовете ми", завърши жертвата на д-р Лазов, който по най-търгашки начин си докарвал 57 бона месечна заплата.
Скандалният д-р Петър Лазов е отстранен от работа със заповед на изпълнителния директор на "МБАЛ Пазарджик" АД д-р Васил Вълчев до приключването на проверките на всички контролни органи, съобщават от болницата. блиц

Публикувана на
23 Септември 2019 година