Новина от категория България
Архив на публикациите

Тъгата по любима женa довърши проф. Вучков

Видяна: 20496 пъти

Проф. Юлиан Вучков така и не успя да преживее смъртта на любимата си Диана. Когато тя си отива през юни 2017 година, той е неутешим. „Загубих Диана, моето слънце, моята единствена и голяма любов! Винаги ще е с мен и в мен. Дълбок поклон! Твой Юлиан”, пише в трогателното си послание до нея той. След този момент започва да се срива, разкриха от екипа на Мартин Карбовски, които на практика до края поемат грижите за него.
Диана Душкова е последният близък човек на професора. Той няма живи роднини и на практика остава сам. "Последните две години, откакто си отиде Диана, му помагахме, той много страдаше, че е сам. Ние бяхме с него, водехме го при лекари. Накрая го свързахме и с момче и момиче, които му помагаха чисто житейски - чистене, пазаруване, да не е сам. Проф. Вучков има полубрат - казва се Михаил, но приживе твърдеше, че няма никакви близки. Преди година и половина, две, когато му бяхме на гости, докато разказваше спомени от живота си, спомена, че смята апартамента, в който живее, да го дари на библиотека. Жилището се намираше до НДК, но така и не знаем дали е изпълнил тези си намерения", разказват още от екипа на Карбовски.
Снощи му е станало лошо и е тръгнал с екип на ВМА към болницата. Бил е приет, за съжаление е издъхнал в Спешно отделение. Големият проблем в момента е, че няма деца, близки роднини и на практика стои въпросът за изпращането му.
Другият човек, който е бил близо до Юлиан Вучков, е Марта Евтимова. Журналистката често се отбивала при него, за да види как е, дали няма нужда от нещо.
Голямата трагедия била и в това, че на практика много от приятелите на професора просто престанали да го търсят и той се измъчвал именно от тази самота.
"Миналата година, когато беше една година от смъртта на Диана, го заведохме на гроба й и там дойде семейна двойка. Тогава си поговори с тях, никой друг не се появи", разказаха от екипа на Карбовски.
Опелото на проф. Юлиан Вучков ще се състои в столичния храм "Свети Седмочисленици" на 26 септември, четвъртък. В същата църква педи две години опяха любимата му жена Диана Душкова, а приживе той имаше желание собственото му опело да се състои там. блиц

Публикувана на
23 Септември 2019 година