Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Паника в немско градче след убийство на бг студент

Видяна: 16470 пъти

Паника в германското градче Карлскрон след убийството на 18-годишен български студент. За това съобщават медиите там, като цитират местната полиция. Страхът сред хората е видим, заявяват органите на реда, като посочват, че разследването върви, но извършителят още е на свобода.
18-годишен български студент почина в болница, след като е бил нападнат и намушкан с нож на улица в германския град Карлскрон, съобщи немския сайт merkur.de.
Около 20.45 часа снощи местен жител намерил българина да лежи на главната улица недалеч от църквата. Младежът, който живеел в Карлскрон със семейството си, е бил намушкан в корема и кървял обилно. Той е транспортиран в местната болница, но въпреки усилията на лекарите е издъхнал.
Районът е бил отцепен от полиция и малко по-късно криминалистите са открили оръжието на убийството -кухненски нож, в тревна площ.
Огледът е продължил през цялата нощ, като са използвани следови кучета. Вдигнат е бил и хеликоптер. С помощта на преводачи се извършват разпити. Извършителят на жестокото убийство обаче все още не е задържан.
От германската полиция съобщиха, че е възможно убийството на българския студент да е по расистки подбуди. Властите умоляват всички, които
Кметът на градчето СЩефан Кумпф е бил на огледа и коментира „Беше малко като на война“. Дълъг участък от главната улица беше затворен за оглед. Хеликоптери с прожектори са кръжили цяла нощ. Доброволческата пожарна служба също се включва издирването.
Открит е кухненски нож. Говорено е със семеството на българина с помощта на преводачи.
"Разследването на престъплението понастоящем не дава ясна картина. Прокуратурата и полицията в момента работят интензивно за възстановяване на случилото се преди престъплението и в момента не може да се даде достоверна информация", се казва в съобщение на полицията. Аутопсията на жертвата в Мюнхенския институт все още продължава. Даден е и телефон за обаждания на свидетели (0841) 9343-0.монитор

Публикувана на
21 Септември 2019 година