Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Мегз съдебно призната за крадла и лъжкиня, може да влезе в затвора

Видяна: 28040 пъти

Представящата се за дизайнерка Меглена Каканашева продължава да мълчи за присъдата, която получи за кражба. Въпреки че е особено активна в социалните мрежи, а освен това имаше участие с ревю в Софийската седмица на модата, тя не обелва и дума за това, че е осъдена на 2 години условно като подбудител към обсебване, посочва "Хотнюз".
Мегз, която първоначално отричаше всичко и твърдеше, че е жертва на недоразумение, в крайна сметка е признала, че е извършила престъплението. Признала се е за виновна и е сключила споразумение с прокуратурата, с което получава само 2 години условна присъда с 4 години изпитателен срок. Решението е окончателно. Тоест, вече е призната са крадла и лъжиня.
До присъдата се стигна, след като обяви за откраднат джипа си марка "Мерцедес G350". Съдът е установил, че дизайнерката умишлено е склонила приятеля си Румен Рончев и братовчед си Антон Лесов да присвоят лекия автомобила в град Раковски през 2018-та. Стойността на колата е 98 586 лева и е собственост на софийската лизингова компания "Софавто", управлявана от Антон Златков, чийто син преди години беше отвлечен за откуп.
След изчезването на джипа Мегз спряла да плаща вноските. Криминалисти обаче откриха части от автомобила в имота на гаджето на дизайнерката. Тогава стана ясно, че Каканашева е излъгала за кражбата и е замесена заедно с Рончев и Лесов в застрахователна измама.
Заедно с нея е осъден приятелят ѝ Румен Рончев. Той бе обвинен, че подбуден от дизайнерката, заедно с братовчед ѝ Антон Лесов, са присвоили колата. Осъден е и за други три кражби: два спойлера, друг "Мерцедес", както и 120 бутилки уиски на обща стойност 7409 лв. Присъдата му също е условна – 3 години с 5 изпитателен срок. Лесов получава 2,5 години условно с 5 изпитателен срок.
В същото време спрямо най-видната мома на град Раковски се води досъдебно производство в прокуратурата, свързано с катастрофата предизвикана от самата нея и това може би е една от причините да мълчи за присъдата си. Не е спряла на знак „Стоп” и отнела предимството на лек автомобил „Хонда“ в Раковски. По данни на МВР, 71-годишна жена е пострадала при сблъсъка. Според държавното обвинение Мегз е причинила средна телесна повреда на пътничка в ударената кола. Освен всичко това, по време на произшествието, е била без книжка, отнета й от КАТ.
Ако получи ефективна присъда по това престъпление, Каканашева може реално да влезе в затвора, обясняват юристи. лупабг

Публикувана на
19 Септември 2019 година