Архив на публикациите

Майки благодарят на кмета на „Централен“ Георги Стаменов

Видяна: 15372 пъти

Майки благодариха на кмета на район “Централен“ Георги Стаменов по време на инспекцията му на строежа на нова детска площадка зад блоковете на ул. „Кръстьо Пастухов“ №9 и бул. „Цар Борис III Обединител“ №138-140.
Мария Запрянова, която е една от инициаторките за изграждането й, бе доволна от новината, че ще бъде готова до месец. Със сина си Алекс сега ходят на площадка от другата страна на бул. „Цар Борис Трети“.
„Блокът на ул. „Кръстьо Пастухов“ №9 е строен през 1965 г. , а този на бул. „Цар Борис III Обединител“ 138-140 – през 1952 г. Аз съм израсла тук, на тази детска площадка, баща ми също е играл на нея“, припомни си тя. Преди много години тук е имало люлки, пързалка и тенис маси, но всичко е било унищожено. „Много се радвам, че най-сетне децата ни ще има къде да играят“, призна Мария Запрянова.
Площадката е на терен от 140 кв. м. и е подарък от фирма „Техно Акташ“ АД. Ще бъде покрита с противоударна настилка и ще включва комбинирано съоръжение с пързалка, люлки и клатушка. Естествена зелена ограда, широка около метър и половина, ще я обгражда от всички страни, а за допълнителна защита, ще бъде заобиколена и с антипаркинг съоръжения.
Ще има ново озеленяване в градинката около площадката, където ще се засадят цветя и храсти. Ще се монтира осветление, ще бъдат поставени и няколко пейки. Настилката на паркинга, който се намира в близост, също ще бъде изцяло реновирана.
„Радвам се, че децата на район „Централен“ ще имат още едно кътче, където да играят, за да растат здрави и щастливи.“, коментира кметът Георги Стаменов.

Публикувана на
19 Септември 2019 година