Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Пуснаха Маринела от ареста

Видяна: 21000 пъти

Съдът определи мярка „домашен арест” за Маринела Арабаджиева. Причината за решението е влошеното ѝ здравословно състояние. Заседанието беше закрито за медиите. Още в самото начало адвокатът на Маринела – Ина Лулчева, пожела в залата да останат само нейни близки заради подробности, свързани с нейното здравословно състояние. Съдът прие искането.
Маринела и Ветко Арабаджиеви са с обвинения за участие в организирана престъпна група с цел данъчни престъпления и пране на пари. В продължение на месеци властите ги издирваха, а през март тази година ги задържаха в имение в Испания.
Според непотвърдена информация някогашният снабдител в месокомбинат „Родопа“ Ветко Арабаджиев продал бившия Японски хотел в София на жена си Маринела, за да има пари да закупи Сливенския женски затвор. Смятал после да го кръсти на нейно име, твърди клюката. Така искал да си осигурят луксозен престой в панделата!“, коментират дочули за намерението на мастития пловдивчанин.
Знае се, че всичко в хотел „Маринела“ е правено по личните предпочитания на Ветковата половинка, известна като кралицата на кича. Натруфеният интериор в съвременен мутробарок се очаква да бъде пренесен в сливенската тюрма. В такава посока ще заминат вероятно и изкуствените светещи японски вишни, които веткомаринелините служители сложиха на мястото на изкоренените прочути натурални японски вишневи дръвчета.
Вероятно в бъдещия петзвезден затвор „Маринела“ ще има семейна килия – тип президентски апартамент. Очаква се всичко старо да бъде изкъртено. Подът и стените да бъдат нашарени с огромни геометрични фигури, ще се сложат диванчета с възглавнички, по стените ще виснат купища картини в стил „креватна живопис", съобразени единствено с цвета на мебелите. Огромни и тумбести лампиони пък ще допълват ориенталския стил.
Сегашната мижава стая за свиждане със сигурност ще бъде превърната в нещо като Виенски салон.
„На 60-годишния ми юбилей в Сен Тропе дойдоха най-малко 300 души от България, Франция, Русия...“, спомня си с гордост и носталгия Ветко. Очакванията му са, че тези хора няма да ги забравят. Както се знае, хотелиерската фамилия разполага с огромна резиденция на френската Ривиера и всяко лято зад оградите й могат да се видят куп светски БГ-персони, гостуващи на аванта. Едва ли в такъв тежък момент те ще ги загърбят и няма да им идват на свиждане.

Публикувана на
18 Септември 2019 година