Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Зико преди Славчо с малко

Видяна: 16592 пъти

Кандидат-кметът на ГЕРБ Здравко Димитров има лека преднина пред Славчо Атанасов и Дани Каназирева в битката за Пловдив. Зико разполага с доверието на 26-27% от избирателите. Атанасов и Каназирева имат съвсем близко резултати в интервала 16-28 процента, или средно стойност от 21 пункта.
Това показват данните от социологическо проучване на агенция НЕОХРОН, проведено в периода 7-13 септември 2019 г. сред 690 пловдивчани.
Зико разполага с твърдия електорат на ГЕРБ, но трябва да поработи върху периферията, за да си гарантира водещата позиция, коментира социологът Николай Близнаков. По думите му в Пловдив задължително ще има втори тур и битката на балотажа ще бъде изключително оспорвана.
Кандидатът на БСП Николай Радев е четвърти с доверие от 7,5%. Според социолога при силна кампания на социалистите Радев може сериозно да повиши своя резултат. Славчо Атанасов задържаха резултата си от предишните местни избори. За него бюлетини ще пуснат привърженици не само на ВМРО и НФСБ, но и на други партии, особено на БСП.
Доверието към Дани Каназирева пък се покачва леко, но постоянно, смята Близнаков.
ГЕРБ води убедително и в надпреварата за Общинския съвет. За тяхната листа са готови да гласуват 34% от гласоподавателите. Следват с близки резултати НФСБ и ВМРО с 16%, Съюз за Пловдив с 14%, БСП с 11% и Демократична България с 4-5%.

Публикувана на
17 Септември 2019 година