Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Костадин Димитров с личен пример подкрепи седмицата на мобилността

Видяна: 12444 пъти

С личен пример кметът на „Тракия“ Костадин Димитров подкрепи Европейската седмица на мобилността. Той избра велосипеда пред автомобила като средство за придвижване из града.
„Само 20-ина минути ми бяха необходими, за да стигна тази сутрин от районното кметство за оперативката в Община Пловдив на площад „Стефан Стамболов“. Изградената през последните години велоалейна мрежа в града гарантира сигурност и бързина на колоездачите“, коментира Костадин Димитров, който във всекидневната си работа в район „Тракия“ често използва алтернативни методи за придвижване, като залага на велосипед или електрически скутер. По негова инициатива много от служителите на кметството днес също предпочетоха велосипеда, за да стигнат до работното си място.
От 16 до 22 септември 2019 г. се провежда Европейската седмица на мобилността, която в Пловдив преминава с богата и разнообразна програма. Темата на кампанията тази година е „Безопасно ходене и колоездене“, а мотото – „Върви с нас!“.
В район „Тракия“ в рамките на инициативата ще се проведат беседи в детските и учебни заведения на тема „Ползване на алтернативни начини за придвижване в градска среда“, открити уроци и състезания на тема „Безопасност на движението“ и други.

Публикувана на
17 Септември 2019 година