Архив на публикациите

Вместо цвете, капчица надежда подари!

Видяна: 21960 пъти

Ръководството и педагогическата колегия на средно училище „Димитър Матевски”, съвместно с родителите и техните деца, откриха новата учебната година с дарителска кампания „Вместо цвете, капчица надежда подари” за децата от Клиниката по онкология и хематология УМБАЛ „Свети Георги”. Включиха се всички класове, като се поставиха обособени за целта кутии , в които се събраха парите, отделени за букети за учителите.
Тинка ЦВЕТАНОВА

Присъстваха заместник-министърът на труда и социалната политика и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” Зорница Русинова , зам.- кмета на община Пловдив Георги Титюков, районния кмет на „Тракия” - Костадин Димитров и др.
Под мотото „Най-строгият учител е животът ни, най-мъдрият учител е книгата до нас, а най-важният учител е първият ни!” 103 първокласници плахи и несигурни, но изпълнени с доверие подадоха ръка на своя първи учител и се впуснаха в голямото приключение, в което всички ученици ще получат отлична подготовка, специално отношение и индивидуален подход от висококвалифицираните си учители. Ансамбъл Матевски (призьор на много национални и международни танцови фестивали) и танцова школа „Терпсихора” посрещна своите най-малки приятели и бъдещи танцьори, които с възхищение наблюдаваха майсторството на по-големите каки и батковци.
Заедно с децата от Комплекса за социални услуги „Св. св. Константин и Елена” , учениците изпяха песента за приятелството, която стана и мото на кампанията „Мисията е възможна”. След това всички по традиция отчупиха от примамливите български погачи и с вълнение и нови надежди прекрачиха прага на своето училище, където бяха посрещнати от красивите картини на талантливия Ивайло Байрев от IV б клас.

Публикувана на
16 Септември 2019 година