Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Димитър Колев откри учебната година в район „Западен“

Видяна: 15921 пъти

Стартира учебната година във всички училища в „Западен“. Кметът на района Димитър Колев присъства на тържествата в ОУ „Елин Пелин“ и СУ „Свети Свети Кирил и Методий“. „Днес е един от най-значимите дни в календара, може спокойно да кажем, че първият учебен ден е празник на знанието, на духовността и културата. Желая ви една много успешна учебна година за всички! На добър час!“, обърна се към присъстващите той.
За поредна година в „Елин Пелин“ показаха, че са иновативно училище, като отбелязаха първия учебен ден по нетрадиционен начин. Учители, ученици и директорът Татяна Вангелова се облякоха в народни носии, като освен това на тържеството показаха със сценки, песни и танци как са учили децата в България през 18 век.
Районният кмет откри учебната година и в СУ „Свети Свети Кирил и Методий“. По традиция, тържествата по повод първия учебен ден преминаха с много музика и танци, представени от възпитаниците на учебното заведение. Директорът Таня Николова приветства всички ученици, учители и родители, след което с първия звънец ги покани да влязат в класните стаи.
СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ е първото общинско училище в страната, което предлага обучение но методиката Монтесори.

Публикувана на
16 Септември 2019 година