Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Уебсайт предупреждава къде може да срещнем черни котки на този петък 13-ти

Видяна: 29158 пъти

Навръх поредния петък 13-ти бяха взети мерки за предпазване на населението от нещастие и неслука. Лошият късмет бе париран значително, след като 8600 от черните котки в страната бяха чипирани с предаватели, които ги следят в реално време. На сайта kotkapat.com може да се следи на карта къде точно има черни котки и дали и накъде се движат.
Също така на картата са отбелязани и зоните, на които има повишена вероятност за среща с бездомните четириноги същества. Към момента обаче сайтът показва само черните котки в София
Организаторите на високотехнологичната защита на населението от лош късмет се хвалят, че само за първите няколко часа откакто системата е online,
над 280 души са избегнали лош късмет до края на деня само с леки промени на маршрута си, за да избегнат пресичането му от черни котки.
Понижените нива на лош късмет се очаква да увеличат предприемаческите инициативи в страната и това да доведе до социални и икономически ползи.
Българска застрахователната компания пък обяви необичайна кампания за застраховане на суеверните. Този петък 13 септември става Черен петък за КАСКО, имуществена застраховка „Комфорт за дома“и застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“.
Само на 13 септември избраните застраховки ще се предлагат с -35% отстъпка от редовната им цена. Отстъпката ще важи за сключване на полици за автомобили и жилища, които нямат застраховка.
Кампанията на ДЗИ стартира с шеговития уебсайт www.kotkapat.com, на който потребителите мошеха да следят местоположението на всички черни котки в Пловдив като мярка за предпазване от лош късмет. Дават се съвети как се постъпва, ако все пак
черна котка ти мине пътя или пък как да реагираш, ако срещнеш някой дядо поп.

Публикувана на
12 Септември 2019 година