Новина от категория България
Архив на публикациите

Супер хотел вдигат на пъпа на София

Видяна: 11468 пъти

Мултимилионерът Валентин Златев е изтеглил седем банкови заема за общо 240 млн. лева, показа проверка на Lupa.bg в Търговския регистър! Топ предприемачът, който доскоро стоеше зад „Лукойл” България, вече официално влиза в хотелиерския бизнес, в който се вихри задкулисно повече от 15 години.
Според информацията четвъртмилиардните борчове Златев изтеглил за довършването на столичния си петзвезден хотел, намиращ се до паметника на Васил Левски, на мястото на стария „Сердика”. Баровското здание ще бъде под бранда Hyatt Regency, който е сред трите най-елитни марки на американската верига и най-популярната в Европа. Засега е ясно, че хотелът ще е на седем етажа.
В него ще има 190 стаи и апартаменти, SPA център с басейн, два ресторанта, голям конферентен център с 600 кв. м бална зала, още пет по-малки зали и два бара, един от които на покрива с гледка към планината и центъра на София.
Откриването на обекта от луксозната верига се очаква до края на годината. Именно в този хотел 53-годишният Валентин Златев се появи и официално като собственик.
Довършването на обекта вече подплатено със кредита за 240 млн. лв. Голяма част от борчовете рефинансират дълговете по вече започнатите проекти. Около 60 млн. обаче могат да бъдат получени за бъдещия хотел на пъпа на столицата.
Хотелиерският бизнес на бившия нефтен бос се върти от фирмата „Тера тур сервиз” с капитал от 144 млн. лв. Управител е бащата му Васил, а едноличен собственик на компанията е „Агрохолд”, която пък на 99.99% е собственост на кипърската „Агриуей холдингс лимитед”. В Търговския регистър Валентин Златев вече фигурира като притежател на 100% от капитала й, т.е., осветлен е като действителен собственик на активите. лупа

Публикувана на
12 Септември 2019 година