Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Двукратен олимпийски шампион се включва в маратона за кмет на Пловдив

Видяна: 22280 пъти

Коалиция „Кауза за Пловдив“ издигна двойния олимпийски шампион Николай Бухалов за кандидат за кмет на Пловдив. Той беше представен от председателя на партията Георги Титюков като представител на гражданската квота, в момента е общински съветник.

"Бухалов е единственият българин, който има два златни медала от олимпиада (Барселона 1992), каза Титюков, който пък ще е кандидат за кмет на район „Централен“. От партията смятат, че е е особено популярен в най-големия район, който е управлявал близо две години.
Николай Бухалов обяви, че ще заложи на бързото завършване на инфраструктурните проекти, на развитие на спорта при децата и младите хора на Пловдив. Според него трябва да се изградят: връзката Модър-Царевец, връзката между район Южен и район Тракия, мостът на река Марица, Южният обходен колектор, Екопарк Марица с втория гребен канал. Иска да улесни работата на гражданите с администрацията, и един ден в седмицата общината ще работи до 20 часа.
Георги Титюков каза, че ще искат удвояване на средствата за спорт в бюджета на Пловдив. Сега парите са 1 040 000 лева и трябва да станат 2 млн. лева. Освен това в програма спорт на Кауза Пловдив е включено завършване на спортна зала “Дунав“, плувен басейн „Младост“ и лекоатлетически стадион.
Бяха представени и кандидатите за район „Северен“ – адвокат Рени Стефанова, за „Западен“ Георги Георгиев, който сега е заместник-кмет на района.
Другата седмица ще бъде обявена листата и другите трима кандидати за кметове на районите Тракия, Източен и Южен.

Публикувана на
10 Септември 2019 година