Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

We say NO to human trafficking на Колодрума

Видяна: 103640 пъти

Националният отбор на България по таекуон-до ITF ще бъде посланик на кампанията „Заедно срещу трафика на хора/WE SAY NO TO HUMAN TRAFFICKING“. Българската федерация по таекуон-до ITF и Националната комисия за борба с трафика на хора към Министерски съвет обединяват усилия за превенция на трафика на хора заради сексуална експлоатация.
„Причината да подкрепим кампанията е големият брой българи – мъже, жени и деца, които попадат в капана на трафика на хора. Трябва да помогнем повече хора да се информират и да сигнализират, ако виждат нещо подозрително и нередно, защото всеки може да стане жертва на това ужасно престъпление“, коментира президентът на Българската федерация Марио Богданов.
Според вицепрезидента й Костадин Димитров важен е положителният личен пример: „Нашата задача е състезателите от националния отбор на България да бъдат достойни за подражание, като покажат, че са готови да поемат лична отговорност за това да се информира обществеността и да се намали броят на пострадалите лица на едно от най-страшните престъпления на 21 век - трафикът на хора“.
„По време на Световното първенство в зала Колодрума състезателите ще носят тениски със слогън We say NO to human trafficking. Видеоклипът, рекламиращ домакинството на България, също завършва с това послание“, съобщи треньорът на националния ни тим Тодор Козлодеров.
Ще бъде разпространена и брошура от Националната комисия за борба с трафика на хора, в която ще бъдат описани видовете експлоатация и мястото на България в Европейския съюз по броя на жертвите. Тя ще бъде с двустранен текст на български език и на английски език и всеки зрител на Световното първенство в Пловдив ще я получи.
Церемонията по откриването на Световното първенство е на 25 август от 21 часа. Състезанията са от 26 до 30 август от 9 до 12 часа и от 14 до 19 часа. Входът е свободен. Ще участват 1500 състезатели от 80 държави. В българския отбор са включени 68, 14 от които са от пловдивския Армейски спортен таекуондо клуб "Тракия".

Публикувана на
24 Август 2019 година