Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Предлагат на Тръмп да купи Валония от Белгия за 1 евро

Видяна: 15982 пъти

На вниманието на президента на САЩ Доналд Тръмп. Предлагаме Ви сделка. Давате едно евро и Валония е Ваша. Такъв пост е бил публикуван в акаунта в Twitter на младежкото крило на най-голямата партия в Белгия Новофламандски алианс.
Формацията е оставила свои координати в системата за микроблогове и призовала стопанинът на Белия дом да се обади в централата, за да обсъдят подробности около покупка-продажбата на автономния регион на западноевропейското кралство.
Постингът е предизвикал остра реакция от валонците. "Аз и 50 цента няма да дам за гадната фламандска бира, произвеждана от хора, искащи да разцепят Белгия", е заявил потребител на Twitter, подписал се като Марк Юбер. "Съединението прави силата", е допълнил той, цитирайки националния девиз на Белгия.
Публикацията на партията е станала на фона на спора между Дания и САЩ заради изявата на Тръмп, че е искал да купи автономната част на скандинавското кралство Гренландия. Днес излезе информация, че 45-ият държавен глава на САЩ е бил готов да плаща на Копенхаген 600 000 долара годишно при реализиране на сделката.
Новофламандският алианс се бори за мирно отделяне на холандскоезичната Фландрия от Белгия. Партията смята, че по-развитата в икономически план северна част дава прекалено много пари на Валония, чието население говори предимно френски.монитор

Публикувана на
22 Август 2019 година