Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Корнелио, ти ли ще оперираш Ламбо!?

Видяна: 26962 пъти

Доколкото си спомням, Корнелия Нинова беше специалистка по приватизацията на „Техноимпекс”, а не по ортопедична хирургия и заболявания на опорно двигателния апарат. В такъв случай защо шефката от Крушовица играе ролята на говорител на лекарския екип, който се грижи за Стефан Данаилов? И какво, за Бога, означава репликата й „Взели сме всички необходими мерки”? Да не би ти да оперираш Ламбо, Корнелио?

Евгени ЧЕРТОВЕНСКИ

Вътрекомуноидните взаимоотношения по принцип ме вълнуват твърде, твърде слабо, но няма как да не изразя екзистенциалното си отвращение от поредния болшевишки опит да бъде приватизирана личност, която принадлежи на цяла България. Хайде, да речем, че в случая със Стефан Данаилов позитановци имат известно право. Още от младите си години на партиен секретар на Народния театър, през задъханото возене със Сергей в разбрицан трамвай, до последното десетилетие сенилни разкази за сексуални похождения по време на соца, Ламбо винаги е изразявал недвусмислената си принадлежност към заветите на Георги Димитров.
Само че подобно поведение доскоро беше официална обществена доктрина, преобърнала на 180 градуса историческия ракурс на националното ни развитие. Комунистите си позволиха да прилапат в ареала на зловредната си индоктринация фигури от всички сфери на политическия и културен живот на отечеството. Като започнем с Никола Вапцаров, чиято партийна книжка е издадена 10 години след смъртта му, та до титаничния Христо Ботев, обявен за марксист заради отрицанието на религиозния шаманизъм на мазните попове.
Сигурен съм, че ако геноцидният им строй беше изкарал още само десетина години, в училищата щеше да се учи как Хан Аспарух е мъкнел в дисагите си, когато пристигнал в Онгъла, две мехчета вкиснат кумис, добре наточен къс меч и копие на „Капитала” с личен автограф.
Дразним се на македонските психоприватизатори на история, които се опитват да прилапат Самуил, Гоце Делчев и всичко помежду им, а не забелязваме, че същите, ако не и по-страховити митомани ни дебнат от „Позитано”.
Скъпа Корнелио, свали си ръцете от Стефан Данаилов, освен, разбира се, ако нямаш намерение лично да му наместваш ставата. лупабг

Публикувана на
22 Август 2019 година