Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

На 28 август пак влизат строители на Колежа

Видяна: 21045 пъти

Строителните дейности на стадион "Христо Ботев" ще бъдат подновени на 28 август, съобщи собственикът на фирма "Запрянови" Вакрил Запрянов. Компанията ще бъде подизпълнител на "Главболгарстрой". Обектът бе замразен точно преди 5 години и два месеца. Това стана след обявяването във фалит на Корпоративна търговска банка, която бе основен спонсор на ПФК Ботев Пловдив АД. Мажоритарният собственик на клуба и акционер в банката Цветан Василев пък забягна в Сърбия.
Вакрил Запрянов не се ангажира с прогнози кога ще бъде напълно завършен стадионът. Идната сряда лично настоящият главен акционер в клуба и инвеститор Георги Самуилов да разкрие подробно плановете си.
Вчера заедно със специалисти от своята фирма бе на стадион "Христо Ботев" и дори влезе в порутените канцеларии на комплекса за пореден оглед.
Концесионер на съоръжението е ПФК Ботев Пловдив АД съгласно подписан договор през 2013 г. Срокът за изпълнение обаче не бе спазен и се наложи да бъде удължен с решение на Общинския съвет от март тази година. По документи трябва да е напълно готов на 13 март 2020 г., което на практика е трудно изпълнимо.
Според намеренията на Георги Самуилов строителството на стадиона ще се извърши по най-високи стандарти и така, както е залегнал в концесията - с 4 звезди и отговарящ на всички изисквания за полуфинал в Шампионска лига и Лига Европа. Минималната количествена стойност на концесията е 14 милиона, като се очаква строителството да надвиши тези стойности.
Все още не е ясно дали стадионът ще се преименува на фирмата на Самуилов и ще се казва "Инса арена" или ще запази името на Христо Ботев.марица

Публикувана на
22 Август 2019 година