Новина от категория Бг клюки
Архив на публикациите

Щерката на Башар Рахал с мъжка роля

Видяна: 20923 пъти

Дъщерята на Башар Рахал – Клои, се превъплъти в мъжки образ, разбра HotArena. Тя изигра ролята на Рандъл Патрик Макмърфи от пиесата „Полет над кукувиче гнездо“. За доброто изпълнение тийнейджърката, която учи в театрално училище в Лос Анджелис, спечели награда за главна роля, съревновавайки се с 240 млади артисти.
„Беше много различно от всичко досега, защото мъжката роля се играе от много голям мъж, а аз не съм много голям мъж… Ролята, която си партнира с главната мъжка роля, пък е много женска, но не можеше да бъде направена от жена, защото се губят всякакви нюанси. И ние тотално обърнахме нещата. Аз много говорих с нашия режисьор за решението да размени пола в главните роли и обяснението беше, че тъй като пиесата и филмът с Джак Никълсън са много познати, хората ще очакват актьорите да се справят точно толкова добре. А това няма как да се случи – просто никой не може да играе тази роля като Джак Никълсън. Затова публиката гледа нещо по-различно и на мен това решение много ми харесва“, разказва пред БНР г-ца Рахал.
В момента младата актриса снима втория си български филм – „Завръщане“, на режисьора Ники Илиев. В лентата тя играе объркана тийнейджърка, която често изпада в конфликти с близкото си обкръжение.

Публикувана на
21 Август 2019 година