Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Адвокат Тодорова ще е шеф по изборите

Видяна: 28914 пъти

Адвокат Дарина Тодорова ще оглави Общинската избирателна комисия /ОИК/, чиято задача е подготовката и провеждането на местните избори на 27 октомври. Юристката беше предложена за председател от квотата на ГЕРБ на консултациите с политическите сили, ръководени от главния секретар на Община Пловдив Ангелина Топчиева.
Номинацията на Дарина Тодорова беше направена от представителя на местната централа на ГЕРБ Радослава Ташкова. Тя е работила е и в областната администрация. Най-малко осем пъти е участвала в избирателните комисии в Пловдив и областта. "И всеки път сме печелили изборите" , напомни адв. Тодорова.
От страна на другите политически сили нямаше никакви възражения за кандидатурата й. Общо 29 членове ще бъдат назначени от ЦИК в ОИК - Пловдив. ГЕРБ предложи 11 души, БСП - - 9, Обединени патриоти и ДПС - по трима, ВОЛЯ - двама, Демократична България - 1. Повечето от членовете са юристи.
Заплатата на председателя на ОИК е 1175 лева, на секретар и заместниците - 1115 лева, на редови членове - 1060 лева.
За мястото на секретар са номинирани двама - от БСП и Обединени патриоти. Трима са кандидатите за две зам.-председателски длъжности - от БСП, Обединени патриоти и Воля. ЦИК ще решава спора. марица

Публикувана на
20 Август 2019 година