Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Какво се случи с младеж, заживял с 14-годишна

Видяна: 22448 пъти

Пълнолетен младеж от пловдивско село бе освободен от наказателна отговорност и бе глобен с 1000 лева, защото заживял на съпружески начала с момиче, ненавършило 16 години. От съвместното им съжителство им се родило и бебе.
Случаят на любовта на 18-годишния и неговата изгора, която била на 14г., когато заживели заедно, е от 2017г. Двамата се запознали през септември същата година и между тях пламнала огромна любов, става ясно от съдебното решение. Няколко месеца по-късно – в началото на 2018г., пожелали да живеят заедно. Въпреки несъгласието на родителите й, тя много плакала и настоявала и в крайна сметка майка й и баща й се съгласили. Така девойката отишла в дома на жениха и същата вечер преспали.
В края на лятото на 2018г. момичето забременяло и на 22 май следващато година родило момченце, което било припознато от баща си. По време на бременността си девойката ходила на лекар, който уведомил социалните служби. Пред тях младите първо заявили, че са скарани и не живеят заедно, но по време на разследването на прокуратурата, станало ясно, че продължават да са като семейство. През февруари 2019г. момичето навършило 16 г. и казало пред социалните, че има желание да сключи граждански брак с младежа, но щяло да бъде след година-две. Младият татко се признал за виновен в съда и молил за минимално наказание, което му било и наложено.монитор

Публикувана на
19 Август 2019 година