Новина от категория България
Архив на публикациите

Баща и син хвърлят съсед в кладенец

Видяна: 20008 пъти

Задържани са баща и син, удавили в кладенец свой съсед. Убийството на 54-годишния мъж от търговищкото село Давидово е станало на 20 юли. Той е бил пуснат жив в 5-метров кладенец, съобщиха на извънреден брифинг от прокуратурата.
Тялото е намерено на 23 юли, след сигнал за изчезването му. Тежкото криминално престъпление е било изключително добре замаскирано, за да изглежда като нещастен случай. Установени са извършителите - баща и син на 74 и 42 години. Убийството е извършено през деня. Между тримата имало дългогодишни междусъседски конфликти. Бащата и синът се възползвали от тежкото алкохолно опиянение на съседа си и са го метнали в кладенеца в двора му. При аутпосията не били намерени следи от насилие и било установено, че тялото е във водата от близо 3 дни, а смъртта е настъпила от удавяне.
Тъй като преди време той бил наръган с вила в ръката от съсед, с който били в дългогодишна тежка връжда, се предполага, че криминалистите са тръгнали да проверяват всички възможни версии. Така стигнали до същия съсед и сина му, срещу които били намерени доказателства, за които обаче от прокуратурата отказват да говорят. Няма свидетели на престъплението. Двамата задържани съдействат на разследващите. По-възрастният е направил самопризнания, след като преди това неколкократно са променяли версиите си. блиц

Публикувана на
19 Август 2019 година