Новина от категория България
Архив на публикациите

Бардът Михаил Белчев закъса, Бойко Борисов предлага да помогне

Видяна: 22240 пъти

Любимецът на хиляди българи, блестящият изпълнител на „Не остарявай, любов“ и още много хитови песни Михаил Белчев, няма да пее довечера, 19 август, на организирания и продуцирания от него концерт в Летния театър на Бургас „Старите приятели“. Веднага плъзнаха слухове, коментиращи по неверен начин причините. За да научим истината от извора, се свързахме със съпругата на барда - актрисата и певица Кристина Белчева.
- Г-жа Белчева, защо Мишо няма да пее довечера (19 август 2019 г.) в Летния театър в Бургас. Заговори се за сериозни здравословни проблеми. Отговаря ли това на истината?
- На 13 август вечерта се събрахме в тесен приятелски кръг в двора на „Журналистите“ в „Св. св. Константин и Елена“, за да отпразнуваме рождения ден на Мишо. По някое време той получи остри коремни болки. Веднага помислихме, че е от храна. Предният ден бяхме обядвали морски дарове, но въпреки това решихме да потърсим лекарско мнение. Истината е, че Мишо през живота си не е имал проблеми със стомаха. Отидохме в болница „Света Анна“ във Варна, където направиха пълни изследвания, включително и скенер. Лекарите изключиха всякакви лоши варианти и започнаха да обсъждат дали наистина не е хранителен проблем.
- До какъв извод стигна медицинският екип?
- След изследванията и когато болките бяха овладяни, се появиха индикации за частична чревна непроходимост. А това винаги налага спешна оперативна намеса.
- Кой се нае с операцията?
- Към блестящите хирурзи от болница „Света Анна“ във Варна се присъедини и професор Никола Владов от Военномедицинска академия. Той освен прочут хирург е и мой братовчед. Професорът прекъсна ваканцията си в Синеморец и веднага се отзова на молбата ми, за да помогне.
- Имаше ли критични моменти?
- Не. Кольо Владов, доктор Кирязов и колегите им веднага ни ускокоиха, че е бил, както казва народът, „малкият дявол“ – частично чревно срастване.
- Какво означава това?
- Да не навлизаме в медицински подробности. Още повече, че аз не съм лекар. Реакцията на екипа в „Света Анна“ беше абсолютна навременна и точна. Мишо стана и се раздвижи още на втория ден.
- Как е той сега?
- Чувства се много по-добре. Цялото ни семейство е безкрайно благодарно на д-р Валентин Власаков, шеф на реанимацията в „Света Анна“, и на всички, които всяка минута се грижат за Мишо изключително професионално. Това са хора, за които професията е религия. Помогнали са на хиляди.
- Премиерът Бойко Борисов също е предложил помощта си още на 14 август...
- Да. Той искаше веднага да съдейства за транспортирането на Мишо във Военномедицинска академия в София, но това не беше препоръчително преди операцията. Знае се, че премиерът не за първи път реагира мигновено при идентични ситуации. блиц

Публикувана на
19 Август 2019 година