Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Майката на изверга ще го брани в съда

Видяна: 31680 пъти

- Г-жо Стоянова, имаше ли следи от кръв от борба по сина ви?
- Не, нищо нямаше. Това ми е чудно.
- Беше ли превъзбуден, развълнуван?
- Беше притеснен, защото го е страх от полицаите. Разправяше, че са му правили много неща, пускали са му ток, биели са го преди. Такива раноти ми е разправял.
- Пиеше ли алкохол?
- Не, алкохол не кусва. Само енергийни напитки. С наркотици изобщо не се е занимавал.
- Имал ли си е приятелка?
- Не, не е водел приятелки. Не е споделял да има приятелки. Аз знам, че няма. Беше така затворен повече, лични неща не споделяше. Изобщо не е бил агресивен. Не знам какво стана. Ще отида на делото му в Сливен, аз съм му майка, трябва да го подкрепя.
- Разкажете ми за предишния случай, за който има присъда за блудство.
- Някакво момиче, съученичка ли е, не знам. Той тогава не беше при нас. Бабата и дядото са го гледали, ама аз доколкото си казвам, те са виновни за цялата работа, не са го гледали добре, ама те умряха всичките.
"Майко, трябва бързо да ми приготвиш ядене, че ще ме хванат." Това са били първите думи на Мартин Трифонов след зверското престъпление, потресло село Сотиря, разказва майката на обвиняемия в изнасилване и убийство Мартин пред "Телеграф". В четвъртък следобед зад автобусна спирка, на метри от дома си, беше намерена пребита и изнасилена 7-годишната Кристин. След престъплението основният заподозрян се е прибрал вкъщи при родителите си във вилната зона на сливенското село. "Приготвих му един кренвирш, два домата и му ги оставих до един куфар с дрехи. Нямаше време нито яденето да вземе, нито куфара, защото дойдоха полицаите и той направо през дувара прескочи, после другия дувар и хвана пътя", разказва още 43-годишната Стоянка Стоянова. Жената живее заедно с втория си мъж и сина си в крайна бедност. В жилището им няма ток и вода, а с парите освен най-необходимото се купува доста често и домашна ракия. "Ние го пращаме сутринта да купи ракия на моя и една краставичка. Тук изпи едно кафе, едно енерджи и тръгна. Дадохме му 3-4 лева, за да може да пазарува и колкото останат, да си купи и за себе си нещо. Той тръгна, а да си дойде, а да си дойде, няма го, чак 3 часът стана, когато се появи", върна лентата тя. След като купил ракията от магазина на Чичо Петър, младежът застанал отпред на верандата. Мартин не пиел алкохол, но си взел още една енергийна напитка. През това време в магазина дошла 7-годишната Кристи. Детето живее на 100-200 метра от магазина и дядо му Красимир го пратил да си купи сладолед и да му донесе две бири. Момиченцето взело покупките, дори спечелило със сладоледа още лакомства и си тръгнало. След него продължил и Мартин. На вече 50 метра от дома на детето, веднага след като минали малко мостче, детето било нападнато. Последвали удари в лицето, ребрата и гаврите. Дрехите му били разпилени край тялото, в устата му била натъпкана пазарска чанта. Когато момиченцето се забавило, дядото тръгнал да го търси. Намерил пинчера на Кристи и единия му чехъл, а малко след това и тялото, което било зад спирката, до старата слива.

Публикувана на
18 Август 2019 година