Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Гилотината на лорд Минчев

Видяна: 20679 пъти

Предлагаме ви новите коментари на лорд Евгени Минчев за в. „Телеграф“ в седмичната му рубрика „ТелеГАФ“.

Баровско оранжево за Нелина
Бих озаглавил тази снимка „Вървях един следобед…” защото виждам, че тук „без цел и посока” са обличани дрехи във внезапна неорганизираност. Има определен диспропорционален синхрон в употребата на оранжевото, но по би ми се искало да се случи един преврат. Като например оранжевото от Баровеца да иде в горната част на Нелина и обратното. Синкавите панталони на певеца докосват с нежни пръсти бието на блузата му, но това е толкова буквално, че се оглеждам за лелка от детска градина, която би могла да прояви толкова старание. Нелина пълни окото в бяло, защото много и се е… дояло. Очилата закриват един винаги красив поглед а косите закриват…партийния дом. По партийния линия очевидно е и крем карамела, този път извън юрисдикцията ми.
Флорална бъркотия поднася Орлин
Бил неотдавна рожденик, легендата на българската естрада Орлин Горанов духна нова свещ. И това щеше да остане в славната музикална история, ако не беше игривата ризка, която е греда в тъжните ми очи днес. И ето, правдивите ми мисли прогарят от толкова белота, по която с наивност на дете са се разположили цветчета и ноти, истински букетчета за възхвала на звездата. Орлин е изпълнен с чувство за хумор и вероятно това оправдава избора му. Другата причина е просто да не е имал избор. А избори, както се знае, се правят на четири- пет години, откогато датира и ризата. Нейсе! Ситни райета бродят по ръкавите и като нотни линии обединяват пръснатата навсякъде флора. Тортата- също обект на естетическо разследване, би подхождала повече за ЧРД на Чая, на Тая и Оная, но не и на мъжкар, като Горанов.
Галин гали окото с Преслава!
С въображението на санитар Галин се гали в една бяла блуза, подобна на онези, които се ветреят по балконите на панелните блокове. Човек може да си помисли, че това е женска нощница, като гледа това дълбоко деколте, в което липсват силиконови гърди, но такива са времената днес… Бог пази татуировките на младежа чрез кръстче а белите зъбки греят като чинии след купон в баровска къща. Преслава блести със силата на нощно небе в рокля, пълзяща по тялото като анаконда. Този профил очаква своя Микеланджело но аз ще го обрисувам като неподходящ за облеченото. Прическата обещава диви нощи а нослето- нова копринена кърпичка.
Гладнишка с коси "птиче гнездо"
Нишка на естетически глад се усеща от близо пет бала по скалата на Минчев в тази прическа. Тук е вложен повече вятър отколкото между снаха и свекърва на първа сгледа. Косите приличат на птиче гнездо, хвръкнало от камбанария. Глад и липса на модна нишка описват днес Милица, по която пулсират струи от лак за коса и вагнерови залпове от същия. Главата изглежда на опит да се пресъздаде Христос в детска провинциална пиеска. Облеченото от обичаната актриса пък има сходство със завеска от самодеен театър. Обръсена със звездички, само ги кара да изпъкват със синкаво безсмислие. Съветвам Милица да пристъпи към есенно опознаване на стиловете, да се порови за шапки в бабиния си гардероб, докато аз поровя за такива в … дедовия си.

Публикувана на
17 Август 2019 година