Новина от категория България
Архив на публикациите

Майката на злодея, изнасилил и убил 7-годишната Кристин, му подготвила раницата за бягство

Видяна: 54200 пъти

Майката на Мартин Трифонов, който беше арестуван за зверското убийство на 7-годишната Кристин, е подготвила раницата му за бягство. Това разказаха трима от доброволците, които са участвали в издирването му. Тази информация беше потвърдена и от окръжния прокурор на Сливен Пламен Стефанов.
Детето беше намерено в безпомощно състояние, изнасилено и пребито, в четвъртък вечерта край село Сотиря. По-късно то почина от раните си.

Трагедията се разиграла в ранния следобед на Голяма Богородица. Тогава 7-годишната Кристин отива до местния магазин в близост до дома си, за да си вземе сладолед и 2 бири за дядо си.
Пред магазина стои 21-годишният Мартин Трифонов, който пие енергийна напитка. Той взел и 200-грамова домашна ракия, която обаче била за неговия баща според думите на съпругата на собственика на магазина Цонка Иванова.
Стоял пред магазина около 1 час. Никой не е видял кога точно тръгва след детето.
Към 5 часа дядото започва да търси внучката си и вижда чехъла й в близост до спирката, зад която Мартин е захвърлил телцето на детето – спирката е „Стефан Савов“. С него е и семейното куче пинчер. Първоначално не намира малката, но съседка го съветва да следва кучето. Когато открива Кристин, тя все още диша. Устата й е запушена с пликче от хляб. Дядото отпушва устата й и тя успява да каже само „Дядо, дядо”. След това в болницата издъхнала от раните си.
Преди да бъде заловен от полицията Мартин е бил завързан от човека, който го е срещнал в гората, но е успял да избяга. В момента е в болница. Той има наранявания по краката, не е установено дали е от оръжие на полицаите. Няма опасност за живота му, прегледан е бил от лекари и е хоспитализиран, поставена е и охрана край болничната стая.
Емилия, бабата на доброволеца Дончо, разказа, че в деня на трагедията към 19,30 – 20 ч Мартин е минал покрай Живко – местния полицай и го е заблудил, че е кравар. После хукнал. Събрали се доброволци, които да помогнат на униформените. Част от тях - момче, момиче и жена, разказаха, че докато ходели из гъстата гора да го търсят, към 14,30 ч. чули шум. В следващия момент видели Мартин, който бил гол до кръста и обут в зимен анцуг. Това било на километър от селото. Той отново побягнял, полицаите стреляли 2 - 3 пъти във въздуха и след това в него, разказаха още очевидците.
Местни обясниха, че той продава малки кучета на битака и най-вероятно се изхранва и с кражби. Просел пари в Сливен. Майка му и баща му имат проблеми с алкохола, за него се знае, че употребява наркотици, споменаха дрогата пико. Казват, че винаги носи голяма раница и има слушалки в ушите. Израснал под грижите на дядо си, след като баща му починал, а майка му заживяла с друг мъж.
За Кристин е известно, че било добро и възпитано дете, добре гледано. Главно е отглеждана от баба си Милка и дядо си Красимир, докато майка му Гергана работи в Слънчев бряг. Предишната й работа била в консервен завод в Нова Загора. Майката и бащата на момичето са разделени. Вчера е трябвало детето да замине на морето при майка си. Кристин е ходила редовно на детска градина, наесен е щяла да започне училище. Хората казват, че била гледана като писано яйце.
Според участвалите в издирването майката на Трифон и живеещият с нея на семейни начала мъж са имали информация за мястото, където се укрива, но не са я споделили с полицаите.монитор

Публикувана на
17 Август 2019 година