Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

7-годишно момиченце изнасилено и пребито до смърт

Видяна: 39240 пъти

7-годишно момиченце бе изнасилено и пребито до смърт в сливенското село Сотиря. Детето е намерено на метри от дома си, в изключително тежко състояние около 15 часа в четвъртък. Откарано е в болница, но медиците не успели да спасят живота му. Живеело с баба си и дядо си, тъй като майка му работела на морето
От МВР казаха, че има улики за това, че убиецът е 21-годишен жител на Сотиря на име Мартин. Неговото семейство и това на жертвата живеят в съседни къщи.
Местни жители разказаха, че в четвъртък следобед заподозреният видял жертвата си в магазин в селото. Момиченцето отишло там, за да си купи сладолед, а той пиел алкохол. Лежал в затвора за кражби.
И друг път е посягал на деца, разказват още съселяните му. Заплашвал ги с палки и ножове.
Заподозреният за убийството на детето вече е изтрил профила си във Facebook.
Издирват го по земя и по въздух. Над района кръжи хеликоптер. Пристигнали са и криминалисти от София. Мобилизирани са военни и пожарникари. Пуснати са и следови кучета. Малко след 15 часа вчера входовете на селото били блокирани от униформени. Създаден бил и импровизиран контролно-пропускателен пункт на обръщалото на автобус номер 12. Всяка кола е била спирана за проверка.
Предполага се, че извергът се укрива в гората, за която е изключително гъста и трудно проходима. Село Сотиря се намира на 4-5 км от Сливен и граничи с вилната зона.блиц

Публикувана на
16 Август 2019 година