Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

В Пловдив наесен ще гласуват за Бойко Борисов, значи пускат бюлетини за Зико

Видяна: 32520 пъти

Не е нужнo да се позоваваме на проучвания на социологически агенции за кого ще гласуват по-голямата част от пловдивчани на предстоящите избори наесен. Отсега е ясно, че ще дадат гласа си за Бойко Борисов, което означава, че ще пускат бюлетините си за вече номинирания за кандидат-кмет на ГЕРБ областен управител Здравко Димитров.

Динко ПЕТКОВ

„Със скритите или явните „за“ и „против“ Зико дотук! Трябва да действаме не с емоциите си, а да мислим кое е най-доброто за Пловдив. Дали ще го върнем в годините, когато най-значителното, което се правеше в града ни, бяха евротоалетните, помпозно откривани с мажоретки и възторжени речи. Или ще продължим големите промени, настъпили от осем години насам. Да си спомним каква измяна с вота на гласоподавателите стана месеци, след като Славчо Атанасов стана кмет като кандидатура и на ГЕРБ . Тогава ГЕРБ беше подменена с БСП в местната власт. А напиращият отново да кметува Славчо четири години стоеше в кабинета си и се оплакваше, че не се разбира с Бойко Борисов, забучвайки на копие споразумението си с премиера.“. Така в ГЕРБ-Пловдив коментират новината, че Бойко Борисов е предпочел Здравко Димитров да се яви на избори.
„Не е нужно да си шахматист, за да предвидиш с няколко хода напред какво ще стане, ако не се обединим около кандидатурата на Зико. Само приказки, никаква реална работа. Едно е да имаш за кмет предложен от самия премиер, с което той поема и отговорност за него, съвсем пагубно ще е да гласуваш за човек, зад когото стоят шепа „скатаджии“ под тепетата и който е явно недолюбван от коалиционните му партньори – воеводите, които го считат за спуснат им с парашут от София кандидат.“, смятат те.
Най-приемливото качество на Зико според съпартийците му е, че не е краен в постъпките си спрямо несъгласните с него и не е тесногръд в решенията си. Поведението след предишните избори, когато се яви като кандидат за кмет, без да е одобрен от партията, показа, че той си остава верен на ГЕРБ. Не каза една лоша дума за сегашната градска управа. Не влезе в никакъв конфликт с кмета Иван Тотев. Беше сдържан и докато Бойко Борисов реши кой ще е номинираният за градоначалник. Самият Тотев публично обяви преди месец: "Който и да е кандидатът за кмет на ГЕРБ в Пловдив, всички ние ще работим за него. Смятам, че Здравко Димитров би бил прекрасен кмет. Защо мислите, че има някаква интрига между нас? Това, което слушаме през последните години, е много смешно".
Познаващите добре Зико твърдят, че като бизнесмен, той щял да лансира винаги пловдивските фирми. „Щом някой е готов да инвестира в Пловдив, винаги е добре дошъл, има моята подкрепа!“, открито изразявал позицията си.
Бил е и районен кмет, което означава че няма да са нужни да минат месеци, за да намери общ език с районните кметове и да заработят заедно в полза на хората.
„Очаквам спортсменска предизборна кампания с феърплей и сериозен дебат, насочен към хората и развитието на града. Всички сме пловдивчани и няма какво да делим.“, беше първото изявление на Здравко Димитров пред местните медии. Той обяви, че ще надгражда направеното до момента в Пловдив, а то е сторено с усилията на всички хора от ГЕРБ, подкрепата на премиера Бойко Борисов и участието на бизнеса и гражданите. „Няма да руша екипи и структури, нито ще променям човешки съдби. Нека никой не се притеснява от чистка. Не съм човек, който се занимава с интриги, и не страдам от чувство за лидерство на всяка цена или реваншизъм. Всички заедно трябва да работим за Пловдив и за пловдивчани“, каза още той.
Добра поличба е, че ден преди да стане ясно, че Бойко Борисов е предпочел неговата кандидатура за кмет, Зико подписа дългоочаквания договор, с който в най-скоро време от чешмите на пловдивчани ще потече вода от Родопите по проекта „Въча“. А това ще е най-добрата бюлетина за него наесен.

Публикувана на
15 Август 2019 година