Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Слави бил на крачка от самоубийство

Видяна: 33280 пъти

Една от най-големите тайни на Слави Трифонов, който се стяга да навлезе в голямата политика с новата си партия „Няма такава държава” и нов телевизионен проект е, че през 90-те години той бил на крачка от самоубийство.
Всичко започнало със страшната диагноза множествена склероза, която му дал невролога д-р Цанков от болница „Света Анна”. Той бил на ръба на отчаянието и обмислял как да се гръмне, пише "Уикенд".
„Бях се отписал. Не мислех да чакам - бях сериозно решил да се гръмна. Събирах само смелост за това”, признава Дългия. Докато събирал смелост, сестра му Петя, която е медицински кадър, се усъмнила във фаталната диагноза на д-р Цанков. Каката го изпратила незабавно на преглед при други лекари.
„Пратиха ме на куп още безумни изследвания, на които аз се подлагах с мазохистична страст. Кои от кои по-мъчителни. Почнах полека-лека да излизам от фаза. Какво ми е струвало, само аз знам. И най-близките около мeн. Имах само сестра ми Петя. 6 години е по-голяма от мен. В най-тежки мигове от моя живот съм знаел, че винаги мога да се опра на нея, да разчитам за всичко”, признава днес бъдещият политик.
„Той е лош човек и лош доктор. Какво можеш да направиш срещу него? Официално какво?! Той наруши дори клетвата да не коментира пациентите си. Сума ти хора после ми казаха, че продължава да разправя наред сред колегите си, че аз съм болен. Сигурно му е много неприятно, че още не съм се парализирал, или още не съм умрял. Съжалявам... какво може да се направи официално, по законов път? Да му взема практиката?! Как? Да го натопя на някаква комисия?! Това са морални неща, за тях няма доказателства. Той си твърди, че съм болен”, гневи се Слави.
Според него 99 % от хората в България живеели примирени с факта, че няма никакво възмездие. Той обаче не се примирявал и търсел справедливост. „Независимо в какво обществено положение съм. По корем ще се влача, но ще има справедливост. Поне в малкия кръг от хора около мен, ако не в цялата държава. Пък нека ми викат, че съм мутра...”, пали се шоуменът от Учиндол.
Отишъл на лекар заради незначителен здравословен проблем. „Докторът веднага ме позна и каза: „Гледах ви по телевизията. Според мен имате едно много рядко заболяване”. И ми поставя диагноза, за болест, която трудно се лекува. Без съмнения! Това е все едно да отидеш на лекар, защото те боли главата, той да те погледне и да ти каже: „Охоо, пич! Ти си имал тумор в мозъка, бе!” Ей така, без всякакви по-задълбочени прегледи. Без изследвания. Този човек ми промени живота. Тотално! Прати ме при някакъв друг доктор, който веднага потвърди диагнозата. И аз клекнах. Сгънах се като дърводелски метър. Тази болест е един от мистичните ужаси на века! Страшна. Бях се отписал. Истината се разбра впоследствие. Бях карал моторна шейна на Боровец. Настинал ми някакъв нерв. Лицев. Дава симптоми, близки като тези на една страшна болест. Но не можеш да застреляш някого от упор с подобна диагноза, без да си го изследвал. Пък и да е вярно, така ли се казва?! Така ли се постъпва?!”, гневи се шоуменът. лупабг

Публикувана на
11 Август 2019 година