Новина от категория Къщата
Архив на публикациите

Стил в спалнята

Видяна: 29000 пъти

Как изглежда модерната спалня през 2019-та? На какъв стил и на какъв декор да заложите, кои елементи не бива да пропускате? Вижте 5 черти на модерната спалня.
Стил Рустик

Ако трябва да изберем един стил в интериора, който да е водещ за спалнята тази година, то това ще е рустик. Дърво, дялан камък, класическо каре и земни тонове осигуряват връзка с природата, придават уютно и земно излъчване на стаята, навявайки асоцииации за приветливия провансалски дом.
Килимът като отправна точка
Килимите са запазена марка за хола, но тази година имат важна роля и за спалнята. Освен че правят стаята по-уютна, цветовете или принтът, в който сте избрали килима, могат да ви служат за отправна точка за останалия декор. Съгласувайте килима със завесите и завивките на леглото - дори да не може да повторите същите шарки, то опитайте да запазите гамата.
Флорални мотиви
Цветния принт е сред хитовите попадения за спалнята през 2019-та. За да сте напълно в крак с тенденциите, за предпочитане е да заложите на по-големи форми и да действате мащабно. Използвайте флорални мотиви за стените, за спалното бельо и завесите. Може да комбинирате три различни принта, но в близка гама и с подходящия неутрален цвят за фон.
Нотки на женственост
Ако заложите на момичешка спалня, също няма да сбъркате, защото женствените нотки в интериора са актуална тенденция. Почитателите на шаби шик стила спокойно могат да заимстват идеи. Добре организирана тоалетка, ваза с цветя върху нощното шкафче, пердета или завивки в розово или бледолилаво, бели мебели - изборът е богат, така че може да се развихрите.
Картина над леглото
В модерната спалня през 2019-та изкуството е на почит. За предпочитане е да се спрете на една голяма картина над леглото - в ярки цветове, които да привличат погледа още щом влезете в стаята. Другият вариант е да подредите две или три еднакви рамки с картини или цитати, които харесвате. Карти на градове, поставени в ретро рамка, също са добър избор.

Публикувана на
07 Август 2019 година