Новина от категория Къщата
Архив на публикациите

6 идеи за модерна детска стая

Видяна: 38320 пъти

Как изглежда модерната детска стая през 2019-та? Кои са нещата, които задължително трябва да присъстват в нея? Вижте 6 деко идеи за модерната детска стая.
Зона за игра

В модерната детска стая зоната за игра заема по-голямата част от пространството. Вдъхновени от тенденцията с максимализма в интериора, дизайнерите съветват да организирате кът, в който да съберете в кошове и панери част от по-дребните играчки, а по-големите да разпръснете около тях.
Запасете се също с весели възглавнички, включително такива за под, с дъска за рисуване и палатка, от която висят декоративни лампички. Не се притеснявайте, ако ви се струва разхвърляно - това може би е единствената стая, на която й е позволено да бъде леко хаотична.
Шарени тапети
Ако е дошло време за освежителен ремонт на детската, помислете да облепите най-голя-ата по площ стена с ефектен тапет - целта му е да замени детските стикери, които до скоро водеха по популярност.
Популярни за стаята на малчуганите са както тематичните тапети (ракети от космоса или пиратски кораби за момчета, замък на принцеси и красиви цветя за момичета), така и тези с геометричен принт или пък по-абстрактни, но пъстри шарки. Стената ще играе ролята на фокусна точка, а на нея може да разположите както детското легло, така и зоната за игра.
Покани зоопарка
Животинската тема се оказва актуална не само в модата, но и в интериора на детската стая. Поканете животните от зоопарка вкъщи - може да надничат от тапета на стената, от рисунки, играчки или фигури. Превърнете детската стая в мини джунгла - опънете люлка или хамак, сложете голяма палма, от която могат да висят няколко играчки във формата на маймунки.
Естествени материали
Модерната детска стая използва за обзавеждането и декора само природни материали. Преобладават дърво, ратан, бамбук, играчки от рециклирани дрехи и плетива, памучни материи. В обикновена кошница за плажа може да съберете част от книжките, а в панери - колички, кукли, конструктори
Акцент на стената
В детската стая през 2019-та трябва задължително да има някакъв акцент на стената. Може да е поредица от красиви илюстрации, от вдъхновяващи мисли, които искате да предадете на вашето дете, от семейни фотографии и спомени, или пък капан за сънища.
Закачливи помпони
Един деко елемент, който също не бива да пропускате - помпоните. Могат да са големи, от хартия и да висят от тавана, или пък малки, от прежда и да за пришити към завивки, калъфки и завеси. Важно е да са разноцветни и не прекалено дребни, за да се превърнат в закачлив акцент.

Публикувана на
07 Август 2019 година