Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Просякиня по морето се оказа милионерка, сестра на кмет

Видяна: 38480 пъти

Сестрата на кмета на созополското село Зидарово е най-голямата просякиня-милионер по Южното Черноморие. Пена Илиева Петкова побърка жителите и гостите на Созопол с просията и агресивното си поведение, ако не получи подаяние, алармират пострадали,. пише Флагман.бг.
„И през този летен сезон в града обикаля жена на видима възраст около 50-60 години с две патерици, закръглена, с къса коса в светъл цвят. Тя се представя за болна, за социално слаба и проси пари. Преди няколко години се опита да открадне няколко артикула от магазина, където работя! Току-що отново се опита да припечели нещо от мен, този път говорейки на руски език. Бъдете предпазливи и не се поддавайте на измамния й външен вид”, пише будна гражданка, която апелира да не проявяваме съжаление към агресивната Пена.
Просякинята се казва Пена Илиева Петкова, сестра е на кмета на село Зидарово Стойчо Петков. Лятото се препитава с просия по Черноморието, а през зимата търси подаяние от милостиви бургазлии, като обикаля с патериците в центъра на областния град.
„Пена е много агресивна! По последна информация беше в София и искаше да се снима в "Съдебен спор". Но главния редактор Жоро Игнатов разбра що за птиза е и явно са се отървали някак си и пак е тук! Тази жена редовно пребива възрастната си и болна майка! Скача на бой на видимо по слаби и беззащитни хора от нея! Пазете се. За толкова години тя със сигурност е натрупала солидно състояние. Спретната е и умее да предизвиква съжаление, но нека хората внимават с нея”, предупреждава местен човек от Созопол.
Кметът на Зидарово Стойчо Петков бе лаконичен по случая. "Сестра ми и майка ми са пълнолетни хора, не ме питайте за тях", отсече той.

Публикувана на
16 Юли 2019 година