Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Бой на ”сини” фенове е новина №1, запалена кола на професор с гражданска позиция - нито дума

Видяна: 27938 пъти

Три дена след знаковата среща на футболни босове при премиера Бойко Борисов, на която бе гръмко оповестено спазване на феърплей, „сини“ фенове се млатиха в Братислава. „Противници“ им били полски и холандски запалянковци. Арестувани са между 30 и 50 българи – данните от различните източници се разминават. Нашите твърдят, че са били предизвикани.

Това е традиция – никога не сме виновни. Преди две години пак „синя“ агитка участва в батални сцени в Хърватска. Тогава феновете ни се оплакаха от полицейско насилие…

Побоищата между футболни агитки в България са нещо обикновено. Заради тази агресия на стадионите не стъпват много любители на футбола, не водят и децата си. Насилието отвращава, но има босове, които толерират подобно поведение. Нещо повече, използват го за задкулисни сделки и дори за политически и етнически натиск.

Странно е друго. Защо масов бой с футболни запалянковци е новина №1 на централни медии? Излъчват се обширни репортажи, търсят се дипломати и представители на институции за коментари. В същото време не се казва и дума за вандалското запалване на колата на известния скулптор Велислав Минеков. Защото е известен критик на властта? Това ли е причината или паленето на автомобили на хора с ярка гражданска позиция не е новина?

Босовете си стиснаха ръцете, срещата при Борисов бе отразена сякаш бе заседание на ООН за предотвратяване на трета световна война и резултатът… не закъсня.
Управата на „Левски“ ще се разграничи от бойната изява на ултрасите. Боби Михайлов ще обясни, че възпитанието на феновете не са грижа на БФС. Самите участници в баталията ще повтарят, че са невинни, може и кадри от телефоните си да покажат, че са се държали като на симфоничен концерт.

После всичко ще утихне – до следващия бой, този път по улиците и стадионите у нас. На екрана тогава ще се появи вездесъщия запасен генерал Василев, който ще повтори клишетата, с които ни облъчва от години, колко много се прави, ама…

Всичката ни работа е такава: силни на сеира и нула внимание за важното. фрогнюз

Публикувана на
11 Юли 2019 година