Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Тотев има скъпа яхта, държи я на Марица, в заливче на остров Адата

Видяна: 45680 пъти

Николай Бареков, който наесен се кани да изхранва многобройната си челяд като прост даскал, вчера начеса старата си журналистическа краста, обявявайки както в най-славните си години от тв екрана: „Имаме новина!“. Разкритието му, че кметът на Пловдив бил засечен на море в Гърция с мистериозен джип, моментално стана топ заглавие в световните медии. Измествайки от първите им страници даже Доналд Тръмп, Владимир Путин и британското кралско семейство.

Динко ПЕТКОВ

Живият класик на разследващата журналистика, обаче, още не е научил, че пловдивският градоначалник е собственик на скъпа яхта, която тайно държи на Марица - в закътано заливче на остров Адата. Буден гражданин от високите етажи на отсрещните блокове го е видял как прецапва реката и истимаро подкарва луксозното си водно бижу към Гърция. Не е могъл да снима, тъй като телофонното му апаратче не можело да докара дотам, пък и Тотев се качвал на яхтата само по тъмно, за да не го забележат, обяснява той. Споделил с жена си как кметът има яхта, която паркирал почти срещу балкона им, но тя му се троснала по-малко да пие. Затова и не звъннал на никоя редакция каква сензация може да им предложи. „Не се обадих и на Барекчето, защото като го знам как се изхвърля, щеше да обяви, че не е яхта, а голям кораб с хотел на борда.“, уточнява очевидецът.
Отворил дума за това и пред комшията от третия етаж, но онзи му махнал с ръка: „Яхтата не нищо, аз имам информация, че Тотев е таен собственик на Римския стадион и една баничарница в подлеза, виждал съм го как влиза на Римския стадион като у дома си и да яде баничка с боза на корем. С тая кметска заплата как ще си позволява такова разточителство, ако баничарницата не е негова!?! А в Римския стадион 300 човека да ти влезат на ден, виж какви пари са! Къде гледа прокуратурата, не знам, ама не съм айляк като Бареков да слухтя денонощно кой какво има и кой как ходи в Гърция.“.
Дочула ги какво обсъждат, кака Сийка, която постоянно е на пейката пред блока и е неформален лидер на кварталната опозиционна група във Фейсбук срещу кмета на Пловдив, възкликнала: „Аз да не си отварям устата за Тотев! Имам приятелка гъркиня и тя като мен е информирана за всичко. От нея знам, че кметът, заедно с шефа на ВиК Спартак Николов, с когото са в приятелски кръг, взимат пари от гърците, затова, че Марица минава през Гърция и я напоява, вместо да я отклонят, примерно, към Румъния.“

Публикувана на
10 Юли 2019 година