Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Лъчезарната Симона страда

Видяна: 29890 пъти

Лъчезарната и любопитна Симона е 10-годишно дете с детска церебрална парализа и има нужда от помощ. Симона страда и от спастична квадри пареза.
За късмет няма епилептични пристъпи. Преди 2 години обаче й откриват луксация на двете тазобедрени стави, разказва нейната майка.
Досега е претърпяла 5 операции в Пловдив - удължаване на сухожилията на краката, както и тенотомия на адуктори на двете бедра.
След направените операции започна да се обръща от гръб по корем и обратно, пише нейната майка.
За да може да проходи е нужно да й бъдат влети стволови клетки.
"За съжаление вече цяла година отлагаме процедурите, защото сумата, която ни е необходима е непосилна за семейството ни", обяснява майка й Антония.
От Фонда за лечение на деца в чужбина отказват финансирането на семейството, защото в България подобен вид лечение няма и затова се смята за експериментално. Затова семейството събира пари за лечението й.
"Ние вярваме, че чрез инжектирането на стволови клетки в краката в болница Лив Хоспитал в Инстанбул, процесът на раздвижване ще се ускори и Симона ще проходи", продължава майката.
Събраната до момента сума по дарителската сметка е 24 791 лв., обяснява майка й.
Офертата на Турската клиника е за 6 вливания със стволови клетки - 9000 USD е цената за един курс и 20 физиотерапии - на цена 2000 USD. 56 000 USD e необходимата стойност на лечението.
Нужни са още 75 000 лв. Нейното семейство е открило DMS номер - текст SIMONA на номер 17 777. От миналата година семейството поддържа и активна Facebook страница в помощ на Симона.
Начините, по- които можете да помогнете на Симона са:
Дарителска сметка:
Уникредит Булбанк
IBAN:BG54UNCR70001523213572
BIC: UNCRBGSF
Tитуляр: СИМОНА АНГЕЛОВА ЙОРДАНОВА
Превод към Pay Pal: simona_yordanova2008@abv.bg
DMS: SIMONA на номер 17 777 днесбг

Публикувана на
12 Юни 2019 година