Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Картина на Майстора ще плува на Гребния канал

Видяна: 28304 пъти

Картината "Момиче със слънчогледи" на Владимир Димитров - Майстора ще плува тази събота вечер на Гребната база в Пловдив.

Нестандартната идея за представянето на творчеството на известния художник идва от Кюстендил. Проектът на Евгени Серафимов е част от официалната програма на Пловдив 2019.
Платното на Майстора е пресъздадено със 120 литра боя от млади художници от Кюстендил. То ще покрие близо 5 декара от акваторията на гребния канал. Това ще стане с мултимедиен спектакъл, танцов балет и 3D мапинг. Лицето на девойката от картината ще е размери 9 на14 метра. Около него ще плуват и над 20 платна с изображения на слънчогледи. Изграждането на инсталацията може да се наблюдава през целия ден от трибуните, но кулминацията ще бъде след 21.30 часа. На фона на фолклорна българска музика, картини на Майстора ще бъдат изобразени на мащабен воден екран чрез съвременни технологии - лазери и диодни видео стени. Проектът ъчетава живопис, цветове, вода и светлина. Пловдивчани и гости на града ще имат възможност да наблюдават създаването на творбата, което ще стартира в 10:00 ч сутринта. Очаква се около 11:30 ч. цялата картина да е готова. бнр

Публикувана на
12 Юни 2019 година