Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Ральо Ралев и баща му с имотни сделки на килограм

Видяна: 42600 пъти

Само преди три месеца бащата и майката на кмета - Иван и Люба Иванови, са придобили чрез замяна терен от 1063 кв. м в близост до новата сграда на ПУ „П. Хилендарски“ на бул. „България“, сочи справка в имотния регистър.
Сделката е извършена на 5 март 2019 година. Тогава родителите на Ралев са заменили апартамент от 64 кв. м на ул. „Ян Хус“ 3 в „Северен“ за имота до университета, чиито собственици са били Диана и Христо Стойчеви от Казанлък. Въпросното жилище пък е било купено от родителите на Ралев едва три месеца по-рано - на 13 декември 2018 г. Апартаментът в близо 40-годишното блокче в кв. „Захарна фабрика“ е придобит на публичен търг, след като е бил обявен за продан заради натрупани задължения на предишната му собственичка Иванка Костова.
По този начин 71-годишният баща на районния кмет се е сдобил изключително евтино с терен от над 1 декар в района на ПУ, където през последните години кипи строителство на жилищни и офис сгради, а цените на имотите постоянно растат.
През 2017 г. бащата на Ральо Ралев е направил още една подобна сделка. На 14 август 2017-а той е придобил чрез прехвърляне от Момчил Бешков и Недялка Ралева ателие за творческа дейност от 46,29 кв. м на бул. „Никола Вапцаров“ 68 в "Кючук Париж". Същото ателие, но вече записано в нотариалния акт като апартамент, е продадено три месеца по-късно - на 10 ноември 2017 г., на Йорданка Кисова.
От имотните регистри изскача още един любопитен факт. Баровският апартамент №21 на седмия етаж в луксозната кооперация на бул. „Шести септември“, в който се беше пренесъл кметът Ральо Ралев, е купен от фирмата на баща му „Рали Транс“ на 29 юни 2017 г. Това е станало чрез учредяването на ипотека за жилището, което по документи се води с площ от 123,94 кв. м, като кредитор се явява самата фирма продавач „Балканика“ ЕООД.
Същия ден е направена и сделка между същите страни - „Балканика“ и Иван Ралев Иванов, и за съседния апартамент №22, който е с площ 123,36 кв. метра.
Така кметската фамилия получава възможността да свърже двете жилища и да се получи въпросният общ апартамент от над 247 кв. метра със самостоятелен чип за асансьора, в който се е канел да живее Ральо Ралев.
За пришитите към него тераса и покривна част, където са вдигнати всевъзможни екстри и до които се стига от същия този апартамент, в регистъра няма данни.марица

Публикувана на
08 Юни 2019 година