Новина от категория Къщата
Архив на публикациите

Пилешки рулца със зеленчуци

Видяна: 34720 пъти

Продукти:
4 пилешки гърди
сол на вкус и млян черен пипер
4 моркова
2 глави кромид
1 буркан гъби (500 г)
2 с. л. олио
1 ч. л. горчица
1 опаковка сметана за готвене (250 мл)
200 г грах
Начин на приготвяне:
1. Пилешките гърди се начукват и овкусяват със сол и пипер. Оставят се в хладилника, а морковите се слагат да се варят.
2. Кромидът се нарязва на полумесеци, а гъбите - на филийки. Запържват се в тенджерка с малко загрято олио. Слага се горчицата и се разбърква.
3. Прибавя се и сметаната и се овкусява със сол и черен пипер. Тенджерката се сваля от котлона, щом сместа клокне за около пет минути.
4. Пилешките гърди се изваждат от хладилника и в тях се слага по един морков и по малко грах.
5. Завиват се на рулца и се омотават с конец, за да не се разтворят при готвенето и да се стегнат продуктите вътре.
6. Готовите рулца се нареждат в йенска тенджерка и се заливат със сметановата смес. Пекат се във фурна при температура 180 градуса за около час – час и половина.
сп. Кулинарен Журнал

Публикувана на
19 Май 2019 година