Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Откриха най-големия подземен град в Кападокия

Видяна: 24705 пъти

Най-големият подземен град в света, открит по време на реставрационни работи в крепостта Невшехир, скоро ще бъде отворен за посетители, съобщи кметът на града Расим Ари.

Известна със своите приказни комини, пещерни църкви и подземни селища, Кападокия се готви да отвори нова подземна атракция за туристите, съобщи в. „Сабах“.
Мястото се смята за съперник на Деринкую, най-големият изкопан подземен град в Кападокия, който може да приюти 20 000 души.
Информация за реклами в Twitter и поверителност
Открит под замък от византийската епоха на хълма в Невшехир, обектът датира поне от ранните византийски времена. Според изследванията на учени от университета „Невшехир“, площта му е приблизително 460 000 квадратни метра. В изказване пред пресата кметът Ари каза, че подземния град ще бъде отворен за туристите, след необходимите изкопни и възстановителни работи.
Информация за реклами в Twitter и поверителност
"Това ще направи Кападокия една от най-големите туристически атракции в Турция," каза той.
През 2013 г. строителни работници в замъка откриха входове към мрежа от коридори, стаи и тунели. След това археолози изследваха тунелите и обявиха, че са открили многоетажно селище с жилищни помещения, кухни, винарни, параклиси и стълбища, оказали се най-големият открит досега подземен град. дарик

Публикувана на
15 Май 2019 година