Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Стефчо Автографа единствен вече знае кой ще спечели евроизборите

Видяна: 54080 пъти

Култовият пловдивчанин Стефчо Автографа, за когото се говори, че се води на специален отчет и в ЦРУ и в бившето КГБ и има карт бланш по всяко време да си взима автографи от Белия дом и Кремъл, единствен вече знае кой ще спечели евроизборите на 26 май. Това го е разбрал не чрез изтърканите и банална проучвания на социологическите агенции, а по своя си изпитана схема, която винаги е познавала на сто процента какви са обществените настроения.

Динко ПЕТКОВ
Готвещият се поне от двайсет години да влезе в книгата на Гинес с най-много събрани автографи ловец на парафи е констатирал какви са нагласите на електората тази събота. Стоял е по един час пред всяка от предизборните къщички, шатри и пунктове на партиите, коалициите и независимите еврокандидати, разположени на Главната в Пловдив. Според събраните от имащите право на глас автографи, накрая той е получил реалните проценти, които евромераклиите биха получили.
„Законът не ми позволява да обявявам публично какви са данните от моето проучване, даже и да получа съответната почерпка от партийните централи, няма да издам какво ще се случи на 26-ти, но ви гарантирам, че ще има изненади, съжалявам тези, които ще останат с пръст в устата, въпреки парите, които харчат за пропаганда, но както казват в Европа – се ла ви!“, коментира г-н Автографа пред репортери.
Все пак се съгласи да разкрие някои моменти от висенето на Главната.
„Впечатли ме един господин, който ми даде автограф пред палатката на ВМРО, например. Той се представи като Бат Петьо. Слънцето много блестеше и не мога със сигурност да каже, дали действително това беше бившият президент. Давайки ми автографа си, обаче запя „Антонино, Антонинке, сърце мое!“, точно по мелодията на „Йовано, Йованке!“. Беше видимо емоционално сринат...мъчеше го явно някаква драма!“, спомня си събирачът на подписи.
На импровизирания от него пункт на независимите кандидати се появила сборна група от Столипиново, Арман и Аджисан махала и от Шекера. „Не можах да им взема автографи, защото ми поискаха по два лева за всеки подпис и взеха да скандират, че искат свобода за онеправданата Евгения Банева. Като ги попитах защо пък за нея, я не за Маринела на Ветко, например, отвърнаха: „С нея сме от една боя, а Ветковица е много руса, бе!“. Един през друг взеха да викат, че Европа прилага двоен аршин спрямо България: „Като бутат нашите къщи, че били незаконни, от Брюксел не си мърдат пръстта. Траят си щото се говори, че тоя, шефът им Юнкера и той има незаконна къща и три незаконни павилиона в махалата. Обществена тайна е, водят се на офшорка. И кон с каруца държи, освен това, ма не го закачат от КАТ“.
Много загадъчен човек дал автограф пред шатрата на ГЕРБ. Казал само „Чок късмет!“. „Много ми заприлича на пловдивски турски дипломат. Бил е сигурно в Кърджали, където турският посланик призова и българите също да учат задължително турски език. Изглеждаше много въодушевен. Възможно е да вече да са го цанили да преподава турски език в някоя пловдивска гимназия, защо не!“
Неочаквана била появата и на господин, който бил лика-прилика с Лютви Местан. Не се разбрало към къде щял да се насочи, тъй като партия ДОСТ нямала даже един предизборен сайвант. С него, обаче, станал инцидент. Той идвал от на една пресечка на Главната и блъснал баба и дядо, които тъкмо си били купили фунийки сладолед от Макдоналдса, които изтървали на плочките „Нямам вина, аз спрях на знака „Стоп“ на пресечката преди Главната, огледах се дали идват хора и чак тогава преминах на Главната“, обясняваше той.
Най-сюрпризиран бил пред къщичката на БСП. Там се усъмнил, че на някакъв възвисок господин не му е чист предизборният косъм. „Като ми даваше автографа, някак си стоеше нарочно в прегънато положение, явно с цел да не бъде разпознат. После пак в такова прегънато състояние набързо се отдалече и не успях да установя дали не беше областният управител Здравко Димитров – Зико.“, тюхка се Стефчо Автографа.
И съветва пловдивчани: „Не вярвайте на социологическите предсказания. Пунта мара са. Картинката на 26 май ще е друга!“.

Публикувана на
13 Май 2019 година