Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Ултрамаратонецът Краси Георгиев приветстван в Пловдив

Видяна: 28487 пъти

„Голяма подкрепа имам в Пловдив и за мен това и много важно. Пловдив е изключителен град!”, заяви ултрамаратонецът Краси Георгиев, който тази сутрин бе под тепетата, като част от 1200 километровото трасе на Паневропейския транспортен коридор № 8, който свърза Черно и Адриатическо море.
На площад „Стефан Стамболов“ той бе приветстван от кмета на район „Централен“ Георги Стаменов, заместник-кмета на Община Пловдив Стефан Стоянов, председателя на Комисията по спорт в Общинския съвет Атанас Узунов, общинските съветници Емил Русинов и Пенчо Малинов.
Много пловдивчани подкрепиха Краси и се включиха по маршрута му.
Предизвикателството Коридор 8 се провежда под мотото „Свързаност“ и цели освен да обедини активните хора от България, Северна Македония и Албания, да насърчи още развитието на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса между трите страни.
Георги Стаменов се подписа в специалната книга на инициативата. „Сигурен съм в успеха на Вашата кауза. „Свързаността е изключително важна както за бизнеса, така и за всеки един от нас“ , тези думи той се обърна към Краси Георгиев. Двамата си размениха плакети – със символа на инициативата и на Античния театър.
Ултрамаратонецът припомни миналогодишната си инициатива в Пловдив – 55-часов маратон, която провокира активността не само в града, но и в цялата страна. През септември 2018 г. в Цар-Симеоновата градина в подкрепа на благотворителната кауза задеца с с онкохематологични заболявания се включиха близо 1200 човека. Събитието „Празник на мотивацията“ бе част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.
„Започваме. Днес се чувствам много добре и ще бъде един изключителен ден“, заяви Краси Георгиев и продължи по трасето през Пазарджик за Панагюрище. Той тръгна от Варна на 8 май и ще тича от Варна до Дурас, като се очаква церемонията за финала на този исторически ултрамаратон да бъде на 25 май.

Публикувана на
12 Май 2019 година